О, соле мио – опера на 20 м над Русе - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
О, соле мио – опера на 20 м над Русе

Сопраното Владислава Гарвалова и тенорът Петър Костов от Русенската опера се престрашиха да пеят на близо 20 метра височина, за да участват в първия по рода си оперен концерт в небето.

Двамата певци, които са и семейство, изпълниха откъси от популярни произведения на Гершуин и Леонкавало, заедно с прочутата канцонета "О, соле мио". Владислава и Петър признават, че с удоволствие са се включили в проекта "Опера над Русе", дело на театралния режисьор Александър Беровски, защото освен артистично предизвикателство това е начин за сближаване на публиката с операта.

Проявата, която събра десетки жители и гости на Русе на градския площад, е част от фестивала за съвременна култура "Аз, Градът". Двата балона пристигнаха от София, за да приемат в кошовете си оперните артисти. Огромните машини се задвижват с горещ въздух, осигуряван от мощни пропан-бутанови горелки.

 

За да се издигне балонът, метеорологичните условия трябва да са много добри - да няма пориви на вятъра и валежи, обясниха членове на екипажите. За да се проведе по програма мероприятието, балоните продължиха да стоят във въздуха дори и при краткия валеж от дъжд, който се изсипа над Русе.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин