Обичате котките? Тогава посетете тези 5 места! - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обичате котките? Тогава посетете тези 5 места!
Автор: Peika.bg
Обичате котките? Тогава посетете тези 5 места!

Сигурни сме, че сред вас има множество любители на котките.

>

>

Затова ви подбрахме няколко дестинации, където да се порадвате на гальовните животинки. 

1. Котешко кафене „Неко” във Виена, Австрия

Това място ви дава възможност да изпиете сутрешното си кафе в компанията на 5 мъркащи любимци. Те обикалят между масите, излежават се върху столовете и дори скачат в скута ви, докато си седите спокойно. 

2. Лодката на котките в Амстердам, Холандия

Във водите на канал Херенграхт плава лодка, пълна с котки. Той се явява модерен и професионален приют за бездомни и изоставени котки, единствен е по рода си в страната и е една от най-популярните атракции в града.

3. „Хотел на уличната котка” в Истанбул, Турция

По улиците на най-големия турски град винаги са се разхождали множество бездомни котки. На тях е посветен „Хотел на уличната котка”, който е подходящ за краткотраен престой и младежки групи. Ако някой има артистичен талант или желае да допринесе за интериора, получава безплатна нощувка.

4. Музей на котката в Кучинг, Малайзия

В Малайзия котките са символ на късмета. В тяхна чест дори е основан цял музей. И то не къде да е, а в град  Кучинг (в буквален превод „град на котките”). Сградата се намира върху възвишение, наподобява космически кораб, в който се влиза през котешка уста. Вътре ви очакват множество изложби, артефакти и произведения на изкуството, посветени на писаните, а сред най-големите атракции е 1000-годишната мумия на египетска котка.

5. Театър на котките в Москва, Русия

Театърът е основан през 1990 г. и разполага с 120 котки, които знаят невероятни номера. Освен гвоздеите на програмата, изпълнени от котки с гръмки имена, представлението включва и впечатляващи каскади – балансиране на въже, разходка върху гърба на кон и позиране върху огледална топка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин