Обичате котките? Тогава посетете тези 5 места! - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обичате котките? Тогава посетете тези 5 места!
Автор: Peika.bg
Обичате котките? Тогава посетете тези 5 места!

Сигурни сме, че сред вас има множество любители на котките.

Затова ви подбрахме няколко дестинации, където да се порадвате на гальовните животинки. 

1. Котешко кафене „Неко” във Виена, Австрия

Това място ви дава възможност да изпиете сутрешното си кафе в компанията на 5 мъркащи любимци. Те обикалят между масите, излежават се върху столовете и дори скачат в скута ви, докато си седите спокойно. 

2. Лодката на котките в Амстердам, Холандия

Във водите на канал Херенграхт плава лодка, пълна с котки. Той се явява модерен и професионален приют за бездомни и изоставени котки, единствен е по рода си в страната и е една от най-популярните атракции в града.

3. „Хотел на уличната котка” в Истанбул, Турция

По улиците на най-големия турски град винаги са се разхождали множество бездомни котки. На тях е посветен „Хотел на уличната котка”, който е подходящ за краткотраен престой и младежки групи. Ако някой има артистичен талант или желае да допринесе за интериора, получава безплатна нощувка.

4. Музей на котката в Кучинг, Малайзия

В Малайзия котките са символ на късмета. В тяхна чест дори е основан цял музей. И то не къде да е, а в град  Кучинг (в буквален превод „град на котките”). Сградата се намира върху възвишение, наподобява космически кораб, в който се влиза през котешка уста. Вътре ви очакват множество изложби, артефакти и произведения на изкуството, посветени на писаните, а сред най-големите атракции е 1000-годишната мумия на египетска котка.

5. Театър на котките в Москва, Русия

Театърът е основан през 1990 г. и разполага с 120 котки, които знаят невероятни номера. Освен гвоздеите на програмата, изпълнени от котки с гръмки имена, представлението включва и впечатляващи каскади – балансиране на въже, разходка върху гърба на кон и позиране върху огледална топка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин