5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет
Автор: Peika.bg
5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет

Когато стане въпрос за пътешествие, винаги се опитваме да спестим от това-онова, за да можем да видим повече неща или да прекараме по-дълго време на непознато място.

Да, обаче има дестинации, за които си струва да отделим по-солиден бюджет. Това не са просто акракции, това са преживявания, които може да изпитате на едно единствено място в света и никъде другаде.

Нека да видим кои са 5-те места, за които си струва да похарчим повече и със сигурност няма да съжаляваме за това!

1. Фиджи

Противно на общото вярване, Фиджи не е само един остров, а всъщност серия от 332 острова! Това е една от най-добрите дестинации в южната част на Тихия океан. Тя приласкава туристите с девствена природа, уединение и екзотична красота. Уловката тук е, че пътят до там може да ви струва повече, отколкото престоя. Всичко зависи от това, къде ще предпочетете да отседнете. Някои от островите в страната са частна собственост - на физически лица или на курортни компании, затова цените на тях са доста по-високи. 

5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет

Усамотението, което ще получите тук обаче, в съчетание с райските плажове, ще ви остави топъл спомен за цял живот. На Фиджи може да се насладите на различни водни и подводни спортове, да се потопите в тропическите гори, а накрая да си починете в джакузи с гледка към вълшебния залез и безкрайния хоризонт. Ако искате истински лукс, тук ще го получите в големи размери. Нощувка в някои от хотелите на Фиджи може да започне от 600 долара. Разбира се, има и по-поносими варианти. Всичко зависи от бюджета и предпочитанията ви.

2. Тоскана, Италия

Малцина се сещат за Тоскана, когато плануват пътешествие до Италия. Може би, защото това е един от най-скъпите райони на Ботуша. Привлекателността на Тоскана идва от нейната история, която се простира от предримско време. Много от хотелите са древни вили, превърнати в луксозни апартаменти. За тези, които искат да се измъкнат от туристическите капани на Рим, Венеция, Неапол, Тоскана е добре дошла. Трябва обаче да знаете, че всяко удоволствие си има цена - в случая спокойствието и истински дух на Италия ще ви струват около 450 -550 долара на ден. И това е в добрия случай.

5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тъй като голяма част от Тоскана е селски район, ще се насладите на великолепните безкрайни лозя. Хотелите и къщите за гости са по-скоро уютни, отколкото луксозни. Но италианците са се погрижите и за туристите с по-изискани вкусове. Ако не искате да стоите само в хотела, ще трябва да си вземете и автомобил под наем - така че помислете и за това перо в бюджета. Но топлите италиански дни с вкусна паста и божествено вино са безценни! 

3. Ню Йорк, САЩ

Да се любувате на нощните светлини на Ню Йорк от терасата на някой небостъргач - това е гледка, която задължително трябва да видите. Градът, който никога не спи, предлага всички атракции, за които може да си помисли и най-претенциозният турист! Тук отново основното ви перо ще са самолетните билети. Колкото и изгодни предложения да намерите за настаняване, Ню Йорк си е много скъп град. Ако сте решили да търсите лукс, той ще ви струва около 730 долара на вечер в хотел. Може да намерите нещо прилично за около 350 долара на нощ. 

5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет

Ако сте решили да посетите този град, освен Статуята на свободата, обезателно разгледайте: Американския природонаучен музей, Сентръл парк, Пето авеню, Музея на изкуството „Метрополитън”, Бруклинския мост, Бродуей, Катедралата „Свети Патрик” или поне част от тези забележителности. Вечерта може да завършите в някой джаз клуб, бар, дискотека, караоке или комедиен клуб, където забавлението е гарантирано!

4. ЦюрихШвейцария

Може това предложение да ви изненада и градът досега да не е попадал в списъка ви с пътешествия, но е време да поправите тази грешка. Цюрих е изненадващо забавен и модерен! Не случайно е определен за културната столица на Германия. Множеството водни басейни и гористи хълмове, съчетани със спокойствието и тишината ще ви предложат туризъм на много по-високо ниво. Ако сте любители на изкуството или историята, можете да разгледате някои от многобройните музеи, галерии, църкви и катедрали в града. Не забравяйте да се отбиете през шоколадовата фабрика, която е само на 5 км от града. 

5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет


Тук ще можете да се забавлява както през зимата - със ски в Алпите, така и през лятото - покрай прохладното езеро "Цюрих". Нощувка в 4-звезден хотел ще ви струва около 300 долара, което разбира се означава, че можете да намерите нещо по-евтино и доста прилично. Накрая на деня можете да се почерпите с коктейл или бира в някой от многобройните барове и ресторанти край река Лимат. 

5. Токио, Япония

Токио е една истинска магия. Вечер градът свети от стотиците нощни заведения. През деня можете да се любувате на модерната му архитектура, местата за изкуство - музеи и галерии и обезателно да опитате някои от звездите на местната гастрономична сцена - суши и рулца, рамен (вид супа), темпура, мисо супа. Трябва да знаете, че Токио е един от градовете, в който се предлага най-добрата храна в света. Тя е прясна, чиста и с малка термична обработка, така че да запази полезните си съставки. Относно настаняването - в зависимост от квартала, четиризвездният хотел ще ви струва около 300 долара на нощ.

5 атрактивни дестинации, за които си струва да отделите бюджет

Докоснете се до една съвършено различна култура. Посетете: Токийската кула, Императорския дворец, резиденцията на императора на Япония и неговото семейство; най-стария храм в Токио – Асакуса Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието, Мостът на дъгата. Подарете си една азиатска приказка! 

***

Ако искате да посетите някоя от тези атрактивни дестинации, но бюджетът ви не позволява, можете да разчитате на кредити онлайн.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин