Очарованието на островите Паксос и Антипаксос – 1 част - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Очарованието на островите Паксос и Антипаксос – 1 част
Автор: Елена Исаева

Сгушени в Йонийско море край западното крайбрежие на Гърция, очарователните острови Паксос и Антипаксос образуват спокоен рай, който примамва пътешествениците със своите идилични пейзажи, тюркоазени води и спокойна атмосфера. Въпреки сравнително малкия си размер, тези два острова са впечатляващи, когато става въпрос за природна красота, зашеметяващи плажове и спокойно бягство от суетата на ежедневието. Нека се потопим в завладяващия чар на Паксос и Антипаксос.

Паксос, по-големият от двата острова, се характеризира с буйна зеленина, маслинови горички и очарователни села, които излъчват вечна елегантност. Стъпването на Паксос се чувства като стъпване в пощенска картичка, където животът тече с по-бавно темпо и всеки ъгъл предлага живописна гледка.

Очарованието на островите Паксос и Антипаксос – 1 част
Снимка: pixabay.com

1. Гайос: Главното пристанище и столица на Паксос, Гайос е очарователен град, който приветства посетителите със своята венецианска архитектура, оживена крайбрежна ивица и уютни кафенета. Разходете се по тесните му улички и се насладете на смесицата от история и модерност.

2. Лака: Скрит скъпоценен камък на северния край на острова, Лака може да се похвали със залив с форма на подкова, заобиколен от буйна растителност. Спокойната му атмосфера и кристално чистите води са идеални за плуване и гмуркане с шнорхел.

3. Логос: Това причудливо рибарско селище е спокоен рай с цветни къщи, привлекателни таверни и живописно пристанище. Малкият плаж на селото предлага релаксиращо място да се потопите на слънце.

4. Маслинови горички: Паксос е известен със своя зехтин, а пейзажът на острова е украсен с вековни маслинови дървета, които допринасят за спокойната красота на острова.

5. Музикален фестивал в Паксос: Провежда се ежегодно през август, това културно събитие включва концерти на класическа музика на различни места из острова, добавяйки нотка елегантност към летния сезон.

Очарованието на островите Паксос и Антипаксос – 1 част
Снимка: pixabay.com

6. Скрити заливи: Паксос е осеян със скрити заливи, достъпни само с лодка, предлагащи ексклузивно бягство за тези, които търсят уединение и връзка с природата.

Антипаксос: рай за любителите на плажа

Само на кратко пътуване с лодка от Паксос, Антипаксос е малко бижу с някои от най-спиращите дъха плажове в Гърция. Размерът на острова не ограничава неговата привлекателност, тъй като бреговете му са целунати от чисти сини води и непокътната красота.

7. Плаж Врика: Със своя прахообразен бял пясък и тюркоазени води, плажът Врика е райско кътче, което приканва посетителите да се припичат на слънце и да плуват в привлекателната му прегръдка.

8. Плаж Вутуми: Свързан с Врика чрез кратка пътека, плажът Вутуми е също толкова зашеметяващ, предлагащ релаксираща атмосфера и крайбрежни таверни.

9. Уединени заливи: Антипаксос е заобиколен от уединени заливи, достъпни само с лодка, осигурявайки спокойно бягство за тези, които търсят спокойно място далеч от тълпите.

10. Отглеждане на грозде: Въпреки че Антипаксос е малък, той е известен със своите лозя, които произвеждат прочутото вино на острова. Плодородната почва на острова и слънчевият климат създават идеални условия за отглеждане на грозде.

11. Кристално чисти води: Бистротата на водата около Антипаксос е несравнима, което го прави отлична дестинация за гмуркане с шнорхел и подводно изследване.

12. Естествена красота: Непокътнатите пейзажи на Антипаксос са доказателство за естествената му красота, което го прави предпочитан сред любителите на природата и фотографите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин