Опашка на деня: За хляб във Вашингтон - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Опашка на деня: За хляб във Вашингтон
Автор: Peika.bg
Опашка на деня: За хляб във Вашингтон

Скулптурата „Опашка за хляб“ е удивително творение – не защото символизира Голямата депресия, по време на която пред много от магазините в САЩ е можело да се види подобна гледка. А заради начина, по който взаимодейства с посетителите. Туристите, които винаги се оплакват, че трябва да се редят на опашки пред забележителностите, тук с удоволствие се редят на опашка, за да се снимат с опашката.

Скулптурата е на Джордж Сийгъл и се намира в мемориала на американския президент Франклин Рузвелт във Вашингтон.

Голямата депресия е нещо като световната икономическа криза, само че през 30-те години на 20-ти век. Началото й е поставено с краха на Уолстрийт на Черния вторник - 29 октомври 1929 г. Приходите от данъци, цените, печалбите намаляват драстично, международната търговия спада с 50%, а безработицата в САЩ достига 25%. В наши дни Голямата депресия се използва като пример за това колко много може да потъне световната икономика.

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътешествия, идеи за еднодневни разходки, близки и далечни маршрути и срещи с пътешественици! 

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин