Остров Калимнос - сурова природа и... морски гъби - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Калимнос - сурова природа и... морски гъби
Автор: Peika.bg
Остров Калимнос - сурова природа и... морски гъби

Калимнос е един от многото красиви гръцки остров, където ви очакватплажове, скали и самотни дървета.

Там може да се гмурнете в дивата природа и да откриете богатство на културата на местните, както и да се изявите като катерачи, водолази или велосипедисти.

Калимно се намира между по-популярните от него острови Родос и Кос. Причудливите форми на скалите предлагат несравними преживявания, ако сте почитатели на скалното катерене. Ако сте почитатели на разходките има множество алеи, обикалящи острова, които ще ви заведат до очарователните селца. Навсякъде ще бъдете заобиколени от суровите планини над вас и от звуците на вълните.

В селището Ватис ще откриете единствения зелен оазис на Калимнос и единственият фиорд в Гърция. Разположен на 11 км от Потиа, столицата на острова, това малко познато и още по-малко посещавано село се намира насред портокалови, лимонови и мандаринови горички. 

Отделете време и за разходка из многото алеи на Потиа, който е построен между две планини. Той е основният град на острова и определено си заслужава да се види. Тук ще можете да проследите историята на Калимнос през неговите сгради. Останки от гербовете на храмовете на рицарите, общински сгради, построени във венециански стил и накрая чудесни неокласически имения. На пристанището пък ви очаква музеят на морската история, както и две крепости.

Интересен факт е, че заради недостига на плодородна земя за селското стопанство, на Калимнос се е развила търговията с морски гъби

Когато сте там, не пропускайте да се отбиете и до термалният извор Терма, чиите тюркоазени води имат лековити свойства.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин