Остров Мадейра и Фестивалът на цветята - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Мадейра и Фестивалът на цветята
Автор: Peika.bg
Остров Мадейра и Фестивалът на цветята

Мадейра е португалски остров, разположен в северната част на Атлантическия океан, между Канарските и Азорските острови.

Той е спокойно екзотично място с непокътната природа и живописни скалисти брегове, край които минава океанското течение Гълфстрийм.

Заради фееричните си цветни градини неслучайно е известен е като „остров-градина”. На португалски името му означава „гора”. А в една от многобройните легенди Мадейра е наречен „целувката на Господ” заради уникалната си природа.

Остров Мадейра и Фестивалът на цветята


Всяка година в края на април и началото на май в португалския остров Мадейра се струпват хиляди туристи, желаещи да се потопят в магичната феерия на Фестивала на цветята. Традиционното ежегодно събитие предлага уникално изживяване сред купища рози, лилии, гардении и всякакви екзотичи цветя, които цъфтят на острова.

Португалският остров е желана дестинация за много туристи, като за това допринася и мекият климат, който го прави идеално място за посещение през цялата година. Там може да се насладите още на мек и приятен субтропичен климат, с усещане на свежест и океански бриз в комбинация с разнообразна, цветна и здравословна храна.

Местното население на Мадейра е изключително приятелски настроено и живее в сред китна атмосфера - цветни и спретнати къщички и луксозни палати, обградени от бананови плантации.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин