От Бали до Бермудите: 6 тропически дестинации, на които може да пренесете хоумофиса си - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
От Бали до Бермудите: 6 тропически дестинации, на които може да пренесете хоумофиса си
Автор: Peika.bg
От Бали до Бермудите: 6 тропически дестинации, на които може да пренесете хоумофиса си
Снимка: pixabay

Концепцията за дистанционна работа не е нова. Но наистина превзе света в началото на пандемията Covid-19. Нямаше друг избор.

И изглежда, че това ново нормално няма да си отиде скоро. Всъщност много „дигитални номади“ могат да вършат работата си отвсякъде – и се възползват от това. Тези работници нямат определено бизнес местоположение и изкарват прехраната си, като работят дистанционно от всяка точка на света.

В отговор на нарастващата тенденция все повече и повече държави правят работата от разстояние по-лесна от всякога. Това включва редица тропически места, които могат да направят работата ви като ваканция през цялата година.

Ето един поглед към шест тропически дестинации за пътуване с програми, които улесняват пътуването и работата в чужбина.

Ангуила

Програмата на Ангуила „Lose The Crowd Find Yourself. Work. Life. Bliss.“ позволява на дигиталните номади да работят в страната от 3 до 12 месеца. Студенти и семейства също могат да се възползват от опита. Страната има за цел да улесни родителите да обучават децата си у дома.

Антигуа и Барбуда

Като част от програмата на Антигуа и Барбуда „Nomad Digital Residence“ участниците могат да живеят на тропическите острови до 2 години. А добрата интернет услуга е гарантирана.

Има обаче няколко изисквания за кандидатстване. Те включват подаване на удостоверение, в което се уточнява, че очаквате да правите не по-малко от 50 000 долара всяка година в Антигуа и Барбуда и че можете да се издържате за периода на престоя си.

Бали, Индонезия

Едно от последните места, които се присъединиха към тенденцията, е Бали, който разработва виза за „дигитален номад“, за да привлече нови работници, които ще харчат повече пари и се надяват да подпомогнат местната икономика. Новата виза ще бъде валидна 5 години и всички доходи, придобити в чужбина, няма да се облагат с данък.

Дигиталната номадска виза на Бали ще бъде най-дългата съществуваща сред 33-те други страни, предлагащи тази програма. А прекрасното време на Бали го правят желано място за работещите от разстояние.

Бермудите

Бермудските острови предлагат сертификат „Работа от Бермудските острови“, който позволява на работниците да прекарат една година, работейки от Бермудските острови от разстояние. Преместването на ново място може да бъде плашещо, но страната разбива всичко на уебсайта си, за да помогне на новодошлите да се приспособят възможно най-гладко.

Тези, които изберат Бермудските острови, имат на разположение изобилие от ресурси, включително помощ от Агенцията за бизнес развитие. BDA може да помогне на дигиталните номади да правят бизнес на Бермудите, да поддържат връзка и да преместят семействата си там.

Барбадос

Чрез програмата Welcome Stamp на Барбадос, дигиталните номади от САЩ имат право да останат в страната до 1 година. Първоначално визите струват $2000 за лице и $3000 за семейство. Номадите също трябва да печелят поне $50 000 на година.

Някои добри новини: Дигиталните номади, които остават в Барбадос, могат да се възползват от това, че не трябва да плащат местни данъци върху доходите. Други такси и удобства включват освобождаване от данък върху доходите на Барбадос и наличие на местна банкова сметка на острова.

Коста Рика

Започвайки от висока точка в покрива на джунглата, туристът се втурва над река Сарапики в Коста Рика. Zip line се превърна в една от най-популярните туристически дейности в Коста Рика. 

За да се установите временно в Коста Рика, трябва да докажете, че имате стабилен доход в САЩ от $3000 на месец за физическо лице или $4000 на месец за семейство. Ще ви трябва и доказателство за здравна застраховка.

Ако искате да подновите визата си за цифров номад, всичко, което трябва да направите, е да пребивавате в Коста Рика за 180 дни от едногодишния престой, което отваря възможности за повече пътувания.

Ако можете да работите отвсякъде, тези визи за „дигитални номади“ може да си струва да бъдат разгледани. Защо да не работите от плажа?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин