От Париж до Лондон с колело - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
От Париж до Лондон с колело
Автор: Peika.bg

От Париж до Лондон с колело - истински размах при създаването на велоалеи. Повече от 300 км трасе за велосипедисти свързва двете европейски столици. Маршрутът, открит малко преди Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., се радва на все повече колоездачи. Особено подходящ е с идването на пролетта.

Маршрут: Зеленият път (Greenway/ Avenue Verte) потегля от Париж по течението на реките Сена и Епт до вливането им в морето, а след преминаването на Ламанша продължава през зелените британски ливади към Лондон.

Трудност: Трасето е сравнително леко. Френската част е по-равнинна, докато британската ще ви поизпоти повече. Изградени са велоалеи встрани от автомобилните пътища, на места се движите по малко натоварени второстепенни пътища.

Пейзажи: Можете да тръгнете от Айфеловата кула и да излезете от Париж покрай канала Сен Дени. Пейзажът първоначално рисува пред вас кралски резиденции и божествени градини, а след предградието Нантер пред очите ви оживява природата от платната на импресионистите. За много от парижаните това е място за уикенд бягства. Следващите километри ви отвеждат край замъците и парковете на Нормандия. Френската част приключва в крайбрежния град Диеп, откъдето с ферибот се прехвърляте на Острова при Ню Хейвън. Тук ви очаква поредица от изкачвания и спускания, преминаване през исторически градчета и китни селца, докато се озовете в шумния и забързан Лондон

Продължителност: Зависи от физическата ви подготовка, но ако искате да се насладите истински на пейзажите по пътя, отделете си поне 5-6 дни за каране.

 

Тази история ви хареса? Харесайте и страницата на Peika.bg във фейсбук! 

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин