Паметници с маски. Послание - "Без паника!" - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Паметници с маски. Послание - "Без паника!"
Автор: Peika.bg

Фотографите от фейсбук страницата "Етюдите на София" заснеха днес част от емблематичните статуи в столицата с медицински маски с надписи "Covid-19" и "Паника".

 

Ето какво написаха те в социалните мрежи:

"Без Паника

Паника произлиза от гр. πανικός – неудържим страх. Семантиката на думата обаче произлиза от представката παν и е свързана с древногръцкия бог Пан, който имал силата да плаши добитъка. Паника е това, което превръща един народ в обикновено стадо.

И последиците са на практика катастрофални. Катастрофални до такава степен, че да изгониш човек от автобуса, защото е кихнал, или да откажеш помощ на възрастна дама, която няма сили да изкатери стълбите на Ректората, или да не дадеш възможност на някого да седне до теб в метрото от страх от коронавирус се счита за нещо нормално (днес станах свидетел на тези случки). Броени часове. Точно толкова е нужно да се превърнем стадо.

Обръщаме се към всички: Без паника! (като в Пътеводител на галактическия стопаджия)

П.С. Беше ни изключително трудно да намерим маски, за да заснемем статуите. Снимките са направени на едни от най-знаковите места, сред които и Народният театър, който, заедно с всички културни центрове, ще бъде затворен до второ нареждане.

След като ги заснехме, свалихме маските от тях - ние не сме вандали."

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин