Парга - крайбрежният град под руините на замък - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Парга - крайбрежният град под руините на замък
Автор: Peika.bg
Парга - крайбрежният град под руините на замък
Снимка: pixabay

Ако да сте на страхотен плаж е някъде близо до върха на вашия списък за идеалното място за почивка, тогава Парга ще бъде един от най-добрите гръцки градове, в които можете да отидете. 

Крайбрежният град, който се намира под руините на замък, няма нищо от шума и суетата, които бихте очаквали в градско пространство с неговия размер.

Помислете за спокойни участъци от великолепен пясък между издатини на зашеметяващи покрити с борове варовикови скали, защото Парга е всичко за красиви плажове и гледки, толкова живописни, колкото можете да намерите на всеки от островите. Плаж Крионери, плаж Лихнос или плаж Валтос, направете своя избор, всички те са на няколко минути пеша от града.

Парга - крайбрежният град под руините на замък
Снимка: pixabay

Парга също не е лишен от нощен живот. След като се стъмни, баровете и таверните на предната част на пристанището започват да действат и можете да купонясвате през нощта, докато слънцето изгрее.

Пътувайте навсякъде в Гърция и ще видите горичка след горичка с маслинови дървета. Маслото, произведено от реколтата от маслини, е основна съставка в живота на гърците. Значението му е почетено в Музея на зехтина Paragaea, който показва антични машини и информация за процесите, използвани за извличане на маслото. Не пропускайте да опитате някои.

Парга - крайбрежният град под руините на замък
Снимка: pixabay

Защо да посетите Парга? Да посетите Парга е като да посетите няколко от Йонийските острови наведнъж. Може да е на континента, но характеристиките му са същите като Корфу или Кефалония, плюс ще научите всичко за най-важната съставка в гръцката кухня – зехтина.

Парга е гръцки град с превъзходни плажове, страхотен нощен живот и много зехтин.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин