Паркът, в който можете да си намерите диамант - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Паркът, в който можете да си намерите диамант
Автор: Лия Панайотова
Паркът, в който можете да си намерите диамант
Снимка: wikipedia

Ако смятате, че е необходимо да спестявате преди да си купите или подарите диамантени бижута, имаме друго предложение за вас – намерете си ги! И съвсем нямаме предвид да обикаляте приеми, с надеждата да откриете някоя загубена обица. Можете да се сдобиете с няколко диаманта само след една разходка в парка!


За съжаление, за българските паркове все още не се знае да крият такива находки, но за сметка на това един Северноамерикански изобилства от скъпоценните камъни. Дори името му е подходящо – Кратерът на диамантите. Паркът, намиращ се в Арканзас, САЩ, е единственото диамантено находище по света, където всеки,  който пожелае, може да търси съкровища съвсем свободно. Още по-хубавото е, че каквото намерите си остава за вас.

През годините, посетителите на тази дестинация са открили общо 75,000 жълти, бели и кафяви диаманти. Паркът се радва на голяма популярност и явно има защо – направените изчисления показват, че на ден се намират по средно два диаманта. Хора от всякаква възраст прекарват времето си сред Кратера на диамантите, а понякога и цели семейства се включват, като твърдят, че търсенето задълбочава връзката помежду им. 

Ако скоро имате път към Арканзас, трябва да знаете, че това е най-подходящото време за намиране на диаманти. Причината е, че проливните дъждове измиват горния слой почва и прах, като оставят на повърхността по-едър чакъл и, разбира се, диаманти, така че да можете да ги откриете съвсем лесно. Ако пък хладният блясък на диамантите не ви блазни, все пак можете да си намерите нещичко сред Кратера – аметист, ахат и много други прелестни творения на природата също се крият из местността. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин