Пътуваме до Беларус без виза за престой до 10 дни - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуваме до Беларус без виза за престой до 10 дни
Автор: Peika.bg
Пътуваме до Беларус без виза за престой до 10 дни

Пътуването до Беларус вече е много по-лесно! Президентът на страната Александър Лукашенко подписа декрет за въвеждането на безвизово пътуване, в рамките на 10 дни, за граждани от 77 държави!

Сред тях са всички страни от Европейския съюз, САЩ, Австралия, Канада, Бразилия, Япония, Индонезия и други.

Новите правила се прилагат от 1 януари 2018 г. Безвизовият режим има някои ограничения. Можем да останем в страната без виза 10 дни, само ако влизаме в нея с автомобил, автобус или влак и дори да влязат в страната чрез местното летище Хродина и посещаваме единствено районите Хродина и Брест. Ако решите да пътувате със самолет и да минете през граничния пункт на Международното летище в Минск, вие ще можете да останете в страната до пет дни.

Пътуваме до Беларус без виза за престой до 10 дни

Пътуването без виза не важи за хора, пристигащи в Беларус със самолет от Русия или такива, които планират да пътуват до Русия със самолет. Причината е, че тези полети се третират като вътрешни и нямат граничен контрол.

Целта на безвизовия режим е да се увеличат туристическите и бизнес пътувания до страната. Според беларуското министерство на външните работи десетдневният срок е избран, тъй като това е периодът, през който чуждестранните граждани не трябва да се регистрират в местните власти.

Пътуваме до Беларус без виза за престой до 10 дни

За престой от повече от десет дни, гражданите на повечето държави все още се нуждаят от виза, която може да бъде уредена предварително или при пристигане на международното летище в Минск. Транзитните визи за Беларус са валидни само за два дни.

Пътуваме до Беларус без виза за престой до 10 дни

Струва си обаче да се отбележи, че все още има някои ограничения: на границата чуждестранните пътници трябва да докажат, че са закупили екскурзия в страната от официална туристическа агенция. Освен това трябва да се регистрират или в регистрационната служба на Министерството на вътрешните работи, в местния туристически офис или в хотела си в рамките на пет дни след пристигането си в Беларус.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин