Беларус - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Беларус
Пътешествия за Беларус
Пътуването до Беларус вече е много по-лесно! Президентът на страната Александър Лукашенко подписа декрет за въвеждането на безвизово пътуване, в...
Беларус
Беларус обяви нови правила за влизане в страната, които влизат в сила от 1 февруари 2017 г. Беларуските власти обявиха, че от февруари отпада...
Беларус
Информация за Беларус
Столица: Минск
С какви пари: Беларуска рубла
Часова зона: -1
На какъв език: Официалните езици са беларуски и руски. Полският е широко разпространен в западните части на страната. Английски владеят само младите хора в големите градове, затова е препоръчително да научите няколко основни фрази на беларуски или руски.
Най-добро време: Юли и август са най-топлите и слънчеви месеци, като температурите рядко надвишават 25 градуса. Ако искате обаче да избегнете суматохата на туристическия сезон, посетете Беларус през късната пролет или ранната есен, но бъдете подготвени за променливо и по-хладно време.
Пазаруване: Обикновено магазините са отворени от 9 до 21 часа. За повечето неделя е почивен ден. Беларус е известен с ръчно изработените кукли матрьошки, дървените кутийки за бижута, керамиката и бродерията, които може да закупите от местните галерии и магазинчета за фолклорно изкуство.
Религия: Предимно православни християни
Абонирайте се за нашия бюлетин