Пътуване до рифа във формата на сърце - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуване до рифа във формата на сърце
Автор: Peika.bg
Пътуване до рифа във формата на сърце
Снимка: pixabay

На Големия бариерен риф в Австралия има много красиви сини места, но нито едно от тях не е толкова разпознаваемо, колкото островът във формата на сърце, точно до островите Уицудей. Откъсването и събирането на корали на едно място е образувало с течение на времето остров във формата на сърце.

Някои биха могли да кажат, че най-известният риф на Големия бариерен риф се гледа най-добре отгоре и наистина, доскоро прелитането беше единственият начин да зърнете естествената сърцевидна атракция. Но сега екскурзоводите могат да ви отведат да поплувате - макар че ще трябва да платите за тази привилегията.

Пътуване до рифа във формата на сърце
Снимка: pixabay

С диаметър по-малък от 30 метра, Heart Reef е коралов остров, разположен на около 60 километра североизточно от остров Хамилтън, който сега е дом на луксозен понтон, известен като Heart Island. Достъпен чрез частен хеликоптер само за шест гости наведнъж, понтонът осигурява отличен достъп до зона, която от години е забранена, а в близката лагуна Харди предлага идеална отправна точка за опознаване на района, както под водата, така и отгоре. Това е първото лято в експлоатация.

Тричасовата екскурзия започва с 30-минутно пътуване с хеликоптер, което тръгва от остров Хамилтън и обикаля над Whitsundays, давайки птичи поглед над бижута като Whitehaven Beach и Hill Inlet, преди да пристигне в крайната си дестинация. При кацане пътниците имат 90 минути на разположение да огледат наоколо и докато гмуркането с шнорхел на самия риф остава забранено, малка лодка със стъклено дъно обикаля сърцето, а има толкова много корали за разглеждане в кристално чистите води на съседната лагуна. Самият понтон също има басейн, макар и плитък и под прикритие, заедно със съвременен декор, всичко от екологични материали, работещи от вятър и слънчева енергия, и щедра доставка на закуски и пенливо вино. 

Пътуване до рифа във формата на сърце
Снимка: pixabay

За обратния път пилотът поема по живописен маршрут, като прави последен преход над Heart Reef, преди да заобиколи остров Whitsunday, прохода Hook Island, плажа Whitehaven и Hill Inlet за спокойно пътуване. 

Изживяването на Heart Island е отворено само за гости на остров Хамилтън на възраст над 14 години. Цената му е 1100 австралийски долара на човек, а предварителните резервации са силно препоръчителни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин