Пътуване на татковци и деца – откъс от книгата Мисия татко - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуване на татковци и деца – откъс от книгата Мисия татко
Автор: Peika.bg
Пътуване на татковци и деца – откъс от книгата Мисия татко
Снимка: Мисия татко

Симо (Симеон Колев) и Жюстин Томс сядат да опишат забавни и мъдри, смешни и може би поучителни истории от днешния ден, с които да вдъхновят татковците за по-позитивно родителство.

В книгата „Мисия татко“ (издателство Сиела) са разказани истински истории от живота на двамата автори, допълнени са от мъдри мисли на велики личности за родителството, смешки и вицове за бащинството. Своя опит са споделили някои от най-популярните млади български родители; представени са класации за топ книги, филми, песни и сайтове за деца.

За кого е тази книга?

За теб, ако вече са ти сервирали новината, че скоро ще ставаш татко.

И за теб, който вече сменяш памперси, и си задаваш странни въпроси за бъдещето.

И за теб, който вече тичаш след велосипеда с помощни колела и усещаш порива, че искаш да си по-добър баща.

И за теб, който знаеш всичко за бащинството, защото вече си го отиграл веднъж, но някак ти се иска да си една идея по-подготвен за втория път.

Прочетете откъс от „Мисия татко“:

Пътуване с влак

Това е едно от най-интересните и вълнуващи пътувания за детето!

Когато Момо беше малък, в моментите, в които не ходеше на градина, от нямане какво да правим, особено когато времето беше лошо и не ставаше за излизане навън, отивахме на гарата и хващахме влака за Перник. Те са през около час, удобни са, чисти са, защото са новите мотриси „Сименс“. Пътуването трае около 50 минути в едната посока, в Перник чакаме около половин час, за да си вземем обратния влак за София, още 50 минути обратно и се получава една разходка за около 3 часа, в които детето получава страхотно преживяване! Много добра идея е пътуване с теснолинейката от Септември до Добринище. Това е нечовешка красота! Но това е пътуване за два дена, защото само в едната посока ще ви отнеме повече от 5 часа! Влакът е чист и удобен, само си вземете сандвичи и нещо за пиене, както и тоалетна хартия, че пътят е дълъг. С две думи – БДЖ могат да бъдат един много добър приятел на детето! Освен това те организират и много атрактивно пътуване с парен влак за 1-ви юни, така че информирайте се по-рано, защото билетите се разграбват за секунди.

Пътуване със самолет

41309

Децата в самолета си се чувстват точно толкова добре, колкото навсякъде другаде. Да, въздухът е по-сух, ама нищо повече. Първият полет на сина ми беше с „България Ер“, когато той беше на 6 години. Пътувахме до Германия. Имахме луд късмет, защото на същия полет пътува и влиятелен човек от ръководството на авиокомпанията и без да разберем, се оказа, че този човек е завел сина ми при пилотите в кабината! Момчил беше отишъл до тоалетната в предната част, позабави се, а когато се върна, не можа да събере огромната си усмивка след това преживяване. Специално от „България Ер“ имам изключително приятни впечатления и са изключително подходящи за това страхотно преживяване, каквото е летенето. Ако нямате възможност за пътуване със самолет в друга държава, можете да планирате пътуване по вътрешни линии. Ако сте в София, опцията е Варна или Бургас. При добро планиране можете да намерите много добри цени. Приемете подобно пътуване като идея за супер подарък за детето. Хем ще лети, хем и Варна и Бургас са чудни за екскурзия за ден-два, особено извън туристическия сезон.

Групови пътувания

Когато имате дете, най-често пътувате с други хора, които имат деца. Ето това се променя. Иначе няма как да очакваме от хора, които нямат деца, да ви разберат. Пушене, настаняване, режим на лягане, храна, шум, теми на разговор. Всичко става по-различно. Ето, това е една от най-големите промени в живота на една двойка, когато се появят децата.

А повечето деца обичат да пътуват. И пътуването е по-лесно, ако сме и с други деца. Поогледайте се за семейни приятели с деца на възраст около възрастта на вашите и планирайте заедно ваканции, море, уикенди. Много по-удобно и практично е също, защото в група децата се занимават сами и имате време и вие за почивка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин