Пътувай от креслото: Бруней – една нетипична екзотична дестинация (видео) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Бруней – една нетипична екзотична дестинация (видео)
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Бруней – една нетипична екзотична дестинация (видео)

Нека ви отведем в далечната страна Бруней, която се намира на един от най-големите острови на света. 

Държавата е абсолютна монархия, управлявана от султан, който е един от най-богатите хора на планетата. Неговият дворец не може да се посети без специална покана. Разполага с 1788 стаи, зала за тържества за 4000 души и повече от 200 тоалетни. За определени празници султанът кани свои поданици на гости в палата и на тръгване те получават „царски подарък” – златен домашен часовник за спомен от посещението. 

Климатът на страната е влажен екваториален със средна температура около 26 градуса. Над 60% от територията на Бурней е покрита с влажни гъсти гори, като държдовният сезон там е от юни до септември. 

Населението на страната е около 400 000 жители, а официалните езици там са малайски и английски. Столицата на страната е град Бендар Сери Бегаван, като в неговите предели се намира най-голямото селище на вода в света – Кампонг Айер.

Столицата Бендар Сери Бегаван е и най-големият и модерен град в страната. Населението му обаче е около 56 000 души, така че там няма да намерите типичната столична атмосфера. Може да се обиколи за един ден, заедно с всичките му музеи. Сред тях най-забележителен е музеят, в който са изложени подаръците на султана, получени при посещенията му в целия свят и от негови гости, които представлявяат интересни произведения на изкуството от различни страни. Най-големите забележителности в града са главната джамия, построена на брега на реката от бащата на султана – Султан Омар Али Саифудин, и новата – построена от настоящия султан. Пищните храмове могат да бъдат посещавани и от немюсюлмани, но снимането вътре е забранено. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин