Пътувай от креслото: Романтичният Хайделберг (видео) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Романтичният Хайделберг (видео)
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Романтичният Хайделберг (видео)

Хайделберг е град в южна Германия, разположен на долното течение на река Некар. Векове наред той е бил столица на князете от Курпфалц, а оттук те са владеели Свещената Римска Империя. Хайделберг е известен още със своя романтичен замък, изцяло запазена барокова стара част на града, както и с това, че е дом на най-стария университет в Германия. 

Интересен факт е, че градът е свързан тясно и с българската история, като много видни български дейци и възрожденци, сред които Петър Берон и Васил Радославов са следвали именно там. През XVII в. там творят и живеят много поети и философи, които допринасят за прозвището му – „град на романтиката”.

Към днешна дата Хайделберг е смесица между традиционното и модерното, като както миналото, така и и сега той е научен и артистичен център. В настоящето тази традиция е запазена в лицето на един от най-старите университети в Европа и на многото изследователски центрове разположени във и около града. Поради многото си забележителности и Старата част на града, която носи стиловите особености на различни епохи и особено на барока, той се е превърнал е една от водещите туристически дестинации в Германия и Западна Европа. 

Вижте кадри от това прекрасно германско градче във видеото по-долу:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин