Пътувай от креслото: Уникалният гръцки остров Санторини (видео) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Уникалният гръцки остров Санторини (видео)
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Уникалният гръцки остров Санторини (видео)
Снимка: wikipedia.org

Уникалният по рода си гръцки вулканичен остров Санторини официално е познат като Тира. Всяка година той се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, който в миналото е бил епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, се случило там през 1400 г. пр. н. е., е събитието, което е определило днешния облик на острова. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер/калдера, който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море, като и до днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулканичен кратер.

Сега Санторини е популярна туристическа дестинация, която съчетава битов гръцки стил и модерен лукс.Главният град на острова е Фира, а най-широките и популярни плажове са на Камари и Периса. 

Вижте кадри от това прекрасно място във видеото по-долу:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин