Пътувай в Париж like a boss - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай в Париж like a boss
Автор: Peika.bg
Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

Потопете се в страхопочитание от най-очарователния и романтичен град в света, изследвайки всяко кътче, което може да предложи. Където и да се озовете в Париж, вие несъмнено ще откриете нещо зашеметяващо и живописно.

Прекарайте сутринта в разглеждане на забележителности и вдишване на прекрасния градски аромат, а вечерта, наслаждавайки се на невероятна, автентична френска кухня. Отдайте се на богатата културна история на тази столица чрез посещение на големите музеи и архитектурни структури, които ще гледате с гордост. Париж е уникален през всички сезони. Градът блести през лятото и можете да се отпуснете във френско бистро до изгрев слънце. През есента той процъфтява сред багрите на природата, добавяйки към великолепието, което вече доминира. Както е казала Одри Хепбърн: „Париж винаги е добра идея."

Направете пътуване до Монмартър

Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

Монмартър е хълм висок около 130 метра. Прочут е с красивата си архитектура и с това, че през 19-и и 20 век мнозина известни художници са работили там, като например Пабло Пикасо, Винсент Ван Гог, Амедео Модиляни, Анри Матис, Едгар Дега, Клод Моне, Салвадор Дали. Името си Монмартър дължи на смъртта на тогавашния парижки епископ и настоящ светец покровител на Франция Сен Дьони, който е обезглавен на това място през около 250 години. Заради височината и ветровете мястото е много подходящо за вятърни мелници. Днес от тях е останала само тази пред входа на прочутото кабаре Мулен Руж (в превод Червената мелница). На върха на Монмартър се извисява базиликата Сакре кьор (Свято сърце Исусово), построена през 1874 година. От камбанарията ѝ, висока 80 метра, бие една от най-големите камбани в света, тежаща 19 тона. Надолу от катедралата тръгват тесни улички, които отвеждат до площад Пигал – средище на нощния живот в Париж.

Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

Насладете се на огромния парижки силует от солидна височина, като предприемете пътуване до Монмартър. Загубете се в стръмните калдъръмени улички, които водят до взискателния Sacré Cœur, като се разхождате покрай приканващи малки кафенета и бистра в оживените латиноамерикански квартали. Монмартър е широко асоцииран с известни художници, като Жорж Мишел. Кварталът гордо може да се похвали с бохемска култура.

Монмартър е официално определен като исторически квартал с ограничено разрешение за развитие, за да се запази историческият му характер. Наклонена железопътна линия, Funiculaire de Montmartre, се изкачва на хълма от юг, докато автобусът на обикаля хълма. Надолу на югозапад е кварталът на червените фенери на Пигал. 

Насладете се на класическите кафенета на Париж

Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

Ако се интересувате от традиционната култура на кафенетата и някои очарователни парижки улици, гледащи към дизайнерски бутици, направете си заслужаващо пътуване до Сен Жермен де Пре. Върнете се назад във времето и се насладете на атмосферата в известното Café de Flore, което всъщност е едно от най-старите и разпознаваеми кафенета в Париж. То е било толкова известно най-вече със своите редовни посетители, включително художници и философи, като Пабло Пикасо, Жан-Пол Сартр и Симон дьо Бовоар. Кафенето днес остава популярна гореща точка, както за местните жители, така и за туристите, тъй като може да се похвали с неустоима храна и напитки.

Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

По време на вашето пътуване до Сен Жермен, не забравяйте да посетите зашеметяващата църква, която действа като център на района. Това, което ще видите днес, са останките от по-голям манастир, построен през 1163 г. Ако интересите ви се въртят около бутици и магазини от висок клас, ще се влюбите в кафене Armani – да, съществува. Въпреки че това не е аспект на Париж, който е традиционен за очарованието на града, той обаче изразява неговата смела природа и разнообразие от интереси. По този начин, ако сте готови да похарчите 8 евро за еспресо (преди, т.е. още повече днес), кафене Armani е точно на вашата улица.

Пийте шампанско на Айфеловата кула

Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

Прекарайте вечерта си с бутилка шампанско, гледайки със страхопочитание красотата, която представлява La Tour Eiffel, заедно с много влюбени. Айфеловата кула е особено спираща дъха вечер, когато се осветява с живот на мигащи светлини, изискващи вниманието на целия Париж. Настанете се уютно с приятели или партньора си и почувствайте вълна от вдъхновение, която залива цялото ви същество, докато възприемате величието и важността на магическата структура. Открита на 31 март 1889 г. от Густав Айфел, целта на кулата е да отбележи 100-годишнината от Френската революция. Обхватът на града може да се види от върха на Айфеловата кула. Наистина е безценно да видиш такъв емблематичен град от такава височина. Почувствайте се част от магията!

Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

Една нощ в Париж е добре прекарана нощ. Градът оживява, когато слънцето залезе. С бурен нощен живот и оживени кафенета, пълни с тела на приятели и влюбени. Несъмнено ще успеете да уловите някои незабравими събития по време на престоя си, независимо дали става дума за храна или музика, духът на Париж никога не спира да съществува! Уловете същите миризми и звуци на този спиращ дъха град по всяко време на деня, всеки ден от годината. Причудливите табели на метрото са акцент на безкрайния чар на града, както и на тесните, примамливи улички, пълни с тайни и желания.

Не прекарвайте целия си живот в мечти за Париж, просто побързайте и тръгвайте! Градът ви очаква с отворени обятия. Потопете се в друга вселена и се почувствайте като нов човек, когато се скитате по неустоимите улици на Париж, размишлявайки какви известни лица и влиятелни личности също са вървели по тях. Едно нещо е сигурно, че когато посетите Париж, никога няма да спрете да мечтаете за него.

Пътувай в Париж like a boss
Снимка: pexels

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин