Буря в Париж - усещане, красота, история, приказка (снимки) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Буря в Париж - усещане, красота, история, приказка (снимки)
Автор: Александра Любова

При споменаването на Париж и в главата на всеки човек изникват множество асоциации.

Да, повечето от тях са за Айфеловата кула, Лувъра, Мона Лиза, Шанз-Елизе, дори така популярните сега макарони. Няма как да не споменем думи като романтика, любов, естетика и вкус. Невъзможно е да останете безразлични към този град, невъзможно е да не се влюбите в него. И това е любов за цял живот!

Най-добрият начин да разгледате Париж е с разходка пеша. Не е нужно да имате организирани екскурзии и гидове. Отпуснете се и тръгнете по Парижките улици, дори да сте сами в този град няма как да се почувствате самотни. Това е едно изживяване, което завладява духа и сякаш от стъпването там влизате в една приказка, която продължава през целия престой. Духът на Париж се усеща във всичко - в усмихнатите и вежливи хора по улиците и магазините, които винаги са добре настроени и биха отговорили на всякакви ваши питания; в топлите кроасани за закуска, в любопитните погледи на посетителите; в спиращата дъха архитектура, в малките кафенета, в плуващите патета в езерцата, във влюбените двойки, снимащи се на фона на Айфеловата кула; в Моста на влюбените, където десетки хиляди "заключват" своята любов и се надяват на вечно щастие.

Продавачка от едно китно квартално магазинче за сувенири ми подари карта на града, начерта ми как да стигна до желаното място с химикал и ми пожела приятно прекарване с мила и топла усмивка. Ето това е част от духа на Париж. Дори да сте в лошо настроение, все ще се намери някой или нещо, което да промени нещата и поне за момент да се разкрие усмивката ви.

Много мога да кажа за Париж, но думите сякаш не стигат. Какво изживяване е Лувъра - колко часове могат да минат в него без да усетите, разглеждайки захласнати. Да изкачите Айфеловата кула и да видите гледките, които се разкриват от там. Разходка по Шанз-Елизе ще ви изкуши с хиляди кулинарни и модни шедьоври. Триумфалната арка ще ви срещне още веднъж с красивите архитектурни постижения. Музеи като Орсе, Кюри и този на восъчните фигури са от задължителните места за посещение, там ще видите и разберете много неща за историята на Франция. Дисниленд е прекрасно място за забавление на малки и големи. Парижките катакомби на свой ред са нещо, което не е по вкуса на всеки, но би заинтригувало много хора.

Ако обичате кафени напитки - тук е мястото да си поръчате капучино, ще промени представите ви за тази напитка. Вкусът е толкова плътен и обаятелен, че може да завладее дори тези, които не са привърженици на кафето.

Ще ви направи впечатление колко много растителност, зеленина и паркове има в Париж. Местните и посетителите се наслаждават на дълги разходки из улиците на града. Ще срещнете много хора с велосипеди, ролери или просто бягайки, но цялата обстановка прави впечатление, че има много активно спортуващи. Какво по-хубаво от това да се раздвижите за здраве между красиви цветя и множество дръвчета, вдишвайки техния свеж аромат.

Тук е раят за любителите на архитектурата и изкуството. Множество музеи ще разкрият пред вас картини и всякакви експонати от близки и далечни епохи и години. Модните тенденции могат да бъдат разгадани на разходка из най-атрактивните бутици. Трудно ще минете през Париж без да си купите някое и друго модно изкушение.

Нощният живот тук ще бъде забавление за всеки - от тези, които искат да изпият прохладна напитка на не много шумно място, почивайки си, до най-лудите и готови за бурна вечер и купон до зори.

В тази столица романтиката може да бъде открита дори във времето. Силна буря се разрази по време на моя престой и тъмни облаците скриха небето. Купища дъжд накараха хората бързо да се разбягат и да се подслонят по китните парижки кафенета. За минути природната стихия се укроти и в небето се прокраднаха розови оттенъци и облаци, които сякаш напомняха, че романтиката тук никога не може да бъде изгубена. Тя е тук и само чака да я откриете.

Париж - вдъхновение за всеки. Този град ще ви накара със сигурност да намерите нещо, което да ви хареса. При всяко идване ще го преоткривате. Ще намирате нови и нови неща, които да привлекат вниманието ви. Отдайте се на приключението Париж и му се насладете с цялото си сърце!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин