Пътувайте до Лимоновата градина на Средиземноморието - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувайте до Лимоновата градина на Средиземноморието
Автор: Peika.bg
Пътувайте до Лимоновата градина на Средиземноморието
Снимка: lawepw/Flickr

Мaнтон е очарователно малко градче на Лазурния бряг на Френската ривиера, което се намира съвсем близо до границата с Италия. 

То е заобиколено от няколко по-известни курорти като Ница, Кан, Антиб и Монако, където се насочват по-голямата част от туристите. Мaнтон обаче блести със своите средновековни стръмни улици, замъци и черкви.

Малкият курорт е известен още „перлата на Френската ривиера“ и „лимоновата градина на Средиземноморието“Причината за това се крие в големите паркови пространства, където можете да видите повече цитрусови дръвчета, отколкото алеи и познатите ни фонтани и скулптури.

Ако посетите това красиво местенце, ще усетите, че старият средновековен град на Мaнтон прилича на декор от приказка. Там ще намерите типичните извити тесни улички със светещи фенери, задни дворчета, приличащи на миниатюрни площади и гълъби, накацали по фонтаните.

54398

Там ще се потопите в една спокойна атмосфера, където от старите къщи, в цвят охра, струят уют и топлина, а късите тунелчета между тях отвеждат до различни малки черкви и параклиси. От прозорците на къщите пък се подават разноцветни цветя, които изпъстрят пейзажа на малкия град, а градините и дворовете изобилстват от цитрусови дръвчета.

54340

Препоръчваме ви да посетите Мантон през март, когато ежегодно се провежда Карнавал на цитрусовите плодове, който е единствен по рода си в световен мащаб.

54394

Той
се провежда от 1895 г. – точно по времето, когато се заражда модата редица английски благородници (дори самата кралица Виктория) да почиват през зимните месеци на Френската ривиера. В края на XIX в. самата кралица пристига специално за карнавалното шествие на цитрусите. Във времето то добива все по-голяма популярност и в наши дни привлича хиляди туристи от цял свят, които идват специално да се включат в плодовите шествията и танците.

54396

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин