Пейки в Лондон, които поглъщат замърсяването - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пейки в Лондон, които поглъщат замърсяването
Автор: Peika.bg
Пейки в Лондон, които поглъщат замърсяването

Има много компании, които говорят за промяна в света, но само няколко действително предприемат действия. 

 >

>

Компания на име Green City Solutions дава своя принос към благото на планетата, като продължава да внедрява иновативния си CityTree, функционално решение за решаване на замърсяването в града. Този компактен филтър за пейка се справя със замърсяването като разполага с възможностите за прочистване на въздуха от 275 дървета, а заема само 1% от пространството, което реалните дървета биха заели, за да свършат същата работа.

Немският стартъп продължава да поставя CityTrees в градове по целия свят, а сега са сложили в Лондон. Първият CityTree е създаден на Glasshouse Street. Тъй като замърсяването на въздуха в Лондон постоянно надхвърля нормите на годишни нива в рамките на първите няколко седмици на всяка година, това е от особено голяма значимост.

И така, как работи CityTree? Повече от просто пейка, комбинацията му от мъхове и растения органично премахва праха, азотния диоксид и озоновите газове от въздуха. Освен това тя има вградена система за мониторинг, която проверява нивата на замърсяване, температурата на въздуха и качеството на водата, освен всичко друго, е снабдена със соларни панели за пълна самодостатъчност.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин