Пейки в Лондон, които поглъщат замърсяването - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пейки в Лондон, които поглъщат замърсяването
Автор: Peika.bg
Пейки в Лондон, които поглъщат замърсяването

Има много компании, които говорят за промяна в света, но само няколко действително предприемат действия. 

 

Компания на име Green City Solutions дава своя принос към благото на планетата, като продължава да внедрява иновативния си CityTree, функционално решение за решаване на замърсяването в града. Този компактен филтър за пейка се справя със замърсяването като разполага с възможностите за прочистване на въздуха от 275 дървета, а заема само 1% от пространството, което реалните дървета биха заели, за да свършат същата работа.

Немският стартъп продължава да поставя CityTrees в градове по целия свят, а сега са сложили в Лондон. Първият CityTree е създаден на Glasshouse Street. Тъй като замърсяването на въздуха в Лондон постоянно надхвърля нормите на годишни нива в рамките на първите няколко седмици на всяка година, това е от особено голяма значимост.

И така, как работи CityTree? Повече от просто пейка, комбинацията му от мъхове и растения органично премахва праха, азотния диоксид и озоновите газове от въздуха. Освен това тя има вградена система за мониторинг, която проверява нивата на замърсяване, температурата на въздуха и качеството на водата, освен всичко друго, е снабдена със соларни панели за пълна самодостатъчност.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин