Плажът на нахалните маймуни - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плажът на нахалните маймуни
Автор: Peika.bg

Ко Пи Пи Дон е тайландският остров, който е известен предимно с две неща, т.е. с два плажа – с „Плажът“ (филма с Леонардо ди Каприо, който е заснет именно тук) и с Плажа на маймуните (Ao Ling на таи). „Плажът“ е достатъчно красноречив сам по себе си – огледайте се и ще видите много познати места. „Плажът“ и точка, всичко е ясно. Плажът на маймуните обаче заслужава една идея повече внимание.

Плажът на маймуните е едно от онези места, за които хората имат крайно противоречиви мнения и общо взето или го мразят, или са влюбени в него. Тук маймуните се разхождат необезпокоявани по пясъка, като с удоволствие идват да поздравят пристигащите туристи и евентуално да си хапнат от храната им. Бързо ще видите, че много-много не подбират и с еднакъв ентусиазъм ще се втурнат както за банан, така и за бутилка кока-кола. Имайте предвид обаче, че колата е вредна както за хората, така и за маймуните, така че по-добре се придържайте към хвърлянето на банани. Ако искате да се позабавлявате на гърба на маймуните, запратете някой банан навътре във водата и само гледайте с каква скорост ще доплуват до него.

Плажът обаче си има и тъмна страна - ако проявите неблагоразумието да не споделите храната си с опашатите си приятели, рискувате да бъдете ухапани в знак на протест. Случаите на ухапвания не са рядкост, обикновено маймуните се целят в задната част на крака. Нараняванията обикновено не са опасни, но пък са досадни.

И ако преди години архипелагът острови Ко Пи Пи, част от който е остров Ко Пи Пи Дон, беше дестинация за малцина авантюристи, днес през лятото островите, включително и Плажът на маймуните, са препълнени с ентусиазирани туристи, които са чели вълнуващи истории за мястото и въоръжени с фотоапарат в ръка чакат и на тях да им се случи някое приключение.

Полезна информация: Тъй като в пиковия сезон островът е непоносимо претъпкан с тълпи от хора, най-добре елате по време на слабия сезон – от май до октомври. Единственият недостатък е, че по това време може да вали, но пък има много по-малко хора, а цените на хотелите са по-ниски. Ако сте се запътили за островите Пи Пи, по-добре кацнете на о. Пукет, откъдето има директни фериботи. Банкок е на близо 900 км оттук и ще ви се наложи да пътувате дълго, ако кацнете там.

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин