Плувайте в най-големия басейн с морска вода ! - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плувайте в най-големия басейн с морска вода !
Автор: Peika.bg
Плувайте в най-големия басейн с морска вода !
Снимка: Rasmus Hjortshøj

Град Орхус в Дания има много причини за празник! Освен че е популярна дестинация за пътешественици от цял ​​свят, през 2017 г. той бе обявен за Европейска столица на културата, а също така е включен като Европейски регион на гастрономията.

Сега Орхус предлага още повече атракции с откриването на най-големия пристанищен басейн с морска вода в страната. Той включва 50-метров басейн, детска зона, кръгъл басейн за гмуркане и две сауни.

Намира се на голям изкуствен остров. Басейнът работи всеки ден от 11:00 до 19:00 часа през юли и август. Там можете да се насладите на четири отделни басейна, те са най-големите за морска вода в света и могат да се настанят до 650 души. Когато съоръженията достигнат капацитета си, се включва червена светлина, тогава новодошлите могат да изчакат в някое от кафенета на обекта или да се разходят наоколо.

57629

Мястото предлага на посетителите възможност да се охладят във водата или да се отдадат на слънчеви бани със зашеметяваща гледка към пристанището и града. Басейнът разполага с редица места за отдих, за плажен волейбол, има барове и кафенета. В дългосрочен план се предвижда да се изгради театър, хотел, ресторанти и магазини.

57631

През първата седмица от откриването 25 000 души са посетили басейните. Те се чудесно място и свързват града с залива. Това е един малък оазис, зона за релакс и забавления!

57630

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин