Плюсове и минуси на пътуването на стоп - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плюсове и минуси на пътуването на стоп
Автор: Peika.bg
Плюсове и минуси на пътуването на стоп

В днешно време относно пътуването на автостоп съществуват гледни точки и за и против, но едно е сигурно – обикновено се свързва с хипарския начин на живот.

Затова решихме да ви покажем какви са плюсовете и минусите на този тип пътуванеПреди придвижването на автостоп да влезе в криминалните хроники и романи като идеална възможност за развихряне на серийни убийци, то се е възприемало като един приятен и неангажиращ начин за разнообразно пътуванеХората го виждали като идеалния шанс да се пуснеш по течението на живота и просто да попътешестваш.

Ако трябва да сме честни, няма никакво значение какви са личните ви подбуди да изберете този тип пътуване, тъй като и то, както всико има своите предимства и недостатъци.

1. Плюсовете

- Пътуването на автостоп е най-евтиният, в повечето случаи безплатен, начин за придвижване от точка А до точка В.
- Не поемате отговорност за собствено превозно средство, можете да консумирате алкохол по всяко време, без да се притеснявате, че трябва да шофирате и не се съобразявате с графика на други превозни средства.
- Срещате нови хора, с различна лична история и манталитет, и винаги научавате по нещо ново.
- Ако сте почитатели на приключенията, то пътуването на стоп със сигурност ще ви зареди с адреналин и ще ви накара да се чувствате свободни.

2. Минусите

Липсата на сигурност – както в това каква е психиката на човека зад волана, така къде в действителност ще се озовете и какво ще ви се случи.
- Вероятно ще ви се наложи да спазвате определено поведение и да се съобразявате с навиците на пътуващите в автомобила, дори и това да не ви се нрави – все пак ви правят услуга.
- Може да изгубите много време в чакане насред пътя преди някой да ви качи, особено ако искате да стигнете до далечна или затънтена дестинация.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин