По бира в хобит кръчмата „Зеленият дракон“ - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
По бира в хобит кръчмата „Зеленият дракон“
Автор: Peika.bg

Инвазията на хобитите в Нова Зеландия бавно, но категорично продължаваСлед като 13-метров Голъм се появи на летището в Уелингтън, а самото летище беше прекръстено на „Средата на Средната земя“, феновете на „Властелина на пръстените“ и "Хобит", както и на техните кино екранизации, вече ще могат да отпият глътка бира в хобит кръчмата „Зеленият дракон“ (The Green Dragon).

От div.bg ни разказват за заведението, което се намира в покрайнините на новозеландския град Матамата. То носи името на легендарната хобитска кръчма "Зеленият дракон", която е честа арена на веселбите и срещите между хобитите от Графството. Сред знатните гости на "Зеленият дракон" в епоса на Толкин са легендарният носител на Пръстена - Фродо Торбинс, и неговите приятели Сам, Мери и Пипин, както и чичо му Билбо.

"Зеленият дракон" в Нова Зеландия отваря врати през ноември 2012 г., като лично премиерът на страната Джон Кий прерязва лентата. Заведението е обзаведено така, че да пресъздаде за посетителите си едно "истинско хобитско преживяване". Освен че е създадена по описанията в книгите на Толкин, "Зеленият дракон" е издигната на същото място, на което бяха снимани трите филма по "Властелина на пръстените", както и трилогията по "Хобитът".

Ако сте фенове на Толкин и неговите фантастични истории и герои, то "Зеленият дракон" със сигурност ще е едно от местата, които ще искате да посетите през живота си. А може би още догодина.

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин