Неочаквано пътешествие: Голъм на летището - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Неочаквано пътешествие: Голъм на летището
Автор: Мария Ангелова

Не можете да я намерите на картата, а обитателите й невинаги са дружелюбно настроени, но Средната земя е една от дестинациите на годината. Ако искате да попаднете в света на хобитите, няма да да се наложи да пътувате във времето или въображението си, а само в пространството - до Нова Зеландия.

Много от сюрреалистично изглеждащите сцени от филмите по романите на Толкин са заснети в Средната земя... така де, Нова Зеландия. А през последните месеци страната предприе рекламна кампания, свързана с филмa „Хобит: Неочаквано пътешествие“. В началото на ноември 2012 г. на входа на летището в Уелингтън се появи 13-метров Голъм, който е протегнал ръка към любимото си ястие – прясна риба, която плува в главната сграда на терминала.

Самото летище е преименувано на „Средата на Средната земя“ (Middle of the Middle-earth).

И с това хобит-манията в Нова Зеландия съвсем не приключва. Наскоро самолетната компания Air New Zealand пусна видео с инструкции за безопасност на борда на самолета с участието на героите на Толкин. Ако има начин да накарате някого все пак да слуша инструкциите, то този начин най-сетне е открит - видеото е гледано от 9 милиона души в YouTube.

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин