По пътя от "Игра на Тронове" - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
По пътя от "Игра на Тронове"
Автор: Лия Панайотова
По пътя от "Игра на Тронове"

Ирландия е всеизвестна с тучните си ливади и въобще – красивата си природа. Обаче се хващаме на бас, че нямате представа кое е най-заснеманото място в северната част на страната! Може би си представяте замъци, рекички и футболни стадиони, но грешите. Забележителността, спечелила най-голямо фотографско внимание, е така нареченият Тъмен Плет. Известността на тази впечатляваща флора стига дотам, че даже става част от сериала "Игра на Тронове"

>

>

Всичко започва през XVIII век, когато така скромното семейство Стюарт решава да засади букови дървета по пътя към имението си, за да впечатлява гостите отрано. С течение на годините дърветата растели, а клоните им се вплитали едни в други. Така днес те образуват един наистина впечатляващ тунел, едновременно приказен и леко злокобен. 

Тъмният Плет е любимо място и вдъхновение за стотици фотографи от цял свят. Една от причините е, че тунелът мени облика си в зависимост от светлината, която се процежда през него през различните часове от денонощието. Освен това сезоните и природните стихии му придават още по-загадъчен и специален вид, така че когато и да го посетите, едва ли ще съжалявате. Призрачната романтика на Тъмния Плет не убягва и на много двойки, които сключват брак и често избират това място за портретите от специалния си ден.  

Особено популярно е тунелът да се снима, когато времето е мъгливо. Тази тенденция е породена от легендата, заобикаляща Тъмния Плет. Казват, че той е обитаван от духа на „Сивата Дама“, която се появява на свечеряване и се рее до последното буково дърво, докато накрая не изчезне с падането на нощта. 

Точно този момент от деня е използван и за снимките на небезизвестния сериен филм "Игра на Тронове". В началото на втория сезон, Аря Старк, преоблечена като момче, върви на север по Кралския път, към Нощния страж. Е, сега вече знаете, че всъщност е вървяла из Тъмния Плет в Ирландия. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин