Позитивни истории: Лайка всеки ден в София - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Позитивни истории: Лайка всеки ден в София
Автор: Peika.bg
Позитивни истории: Лайка всеки ден в София

Защото софиянци имат нужда от щипка “Лайка всеки ден”.

Ако живеете в София, е вероятно да сте толкова забързани, забили поглед в телефона си или във витрините на магазините, че да не сте забелязали една свежа промяна по улиците на града, настъпила тази нощ. Един от малкото случаи, в които ще ви кажем: гледайте си в краката, защото там ще откриете вдъхновение и усмивка за деня!

В ранната сутрин на 11 ноември 2015 г. група младежи са поставили 100 позитивни и забавни фрази на емблематични места из цяла София. Цитатите са от стари български филми, стихотворения, поговорки, български поп и рап песни. Ще ги познаете по сходните шрифт, размер и цветова гама.

Инициативата се казва “Лайка всеки ден”. Името е своеобразна заигравка със словореда и значението на думите на български и английски език. “Likе a” от английски се превежда “като” - Като всеки ден. В същото време на български звученето “like a” (лайка) означава полезна и широко разпространена в България билка. Защото софиянци имат нужда от щипка “Лайка всеки ден”.

Целта на акцията “Лайка всеки ден” е да направи по-ведър деня на всеки, който крачи по улиците на СофияАко искаш да споделиш позитивното си настроение, снимай фраза и добави хаштаг #лайвс в описанието. Всички участвали ще получат покана за едно специално парти.  

Можете да разгледате заснетите досега лайки тук. Една инициатива на Младите успели българи.

39592

39499

39500

39593

39501

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин