Приказки от най-големия тиквен фестивал в света - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Приказки от най-големия тиквен фестивал в света
Автор: Мира Янева

Тиква, втора, трета, четвърта... истинско тиквено нашествие завзема германският град Людвигсбург всяка есен. Тонове тикви се изсипват под най-различни форми, за да отбележат тържествено и еуфорично есенното плодородие.


Красивите градини на двореца в Людвигсбург се превръщат в изложбена зала под небето за невероятни тиквени скулптури. Всяка година има различна тема, в която творците развихрят въображението си – от динозаври до пътуване към космоса и приказни герои. Среща с тиквения Гъливер, прикован към земята? Няма проблем, той е тук, в компанията на Палечко, Хензел и Гретел.

Всеки уважаващ себе си „най-голям тиквен фестивал в света“, за какъвто претендира този в Людвигсбург, предлага и други забавления от тиква. Като регата с лодки от тикви. Или участие в приготвянето (и най-вече изяждането) на най-голямата тиквена супа в света. И, разбира се, конкурса за най-голяма тиква.

Още индианците са отглеждали тиквите и царевицата заедно – тиквените растения са пускани да се увиват около стволовете на царевичните. Тази традиция се преражда на германска територия на тиквения фест - под формата на тиквени пуканки.

През уикендите от септември до края на октомври има музика на живо и разказвачи на приказки, както и демонстрация на карвинг върху тиква (украсяване на зеленчука чрез издълбаване на форми в кората му). Истинска тиквена фиеста ви очаква и в галерията!

Още за феста тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин