Приказните италиански улици (галерия) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Приказните италиански улици (галерия)
Автор: Peika.bg
Приказните италиански улици (галерия)
Снимка: Albert

Италия... сърцата ни подскачат всеки път, щом чуят това име!

Толкова красива и многолика. Страстна, жива, но и тиха, нежна и... приказна. Ако не вярвате, снимките в тази галерия със сигурност ще ви убедят. Те са направени в района "Чинкуе Тере" (Cinque Terre), който е част италианската Ривиера. Той включва пет градчета, всяко от които с цветни къщи, лозя и стръмни скални тераси, които се спускат до морето, пристанища с рибарски лодки!

Хиляди туристи идват тук, за да попият от атмосферата на крайбрежните градчета, да усетят вкуса на изкусителна Италия. Това, което често убягва от  погледа им обаче, са малките и тихи алеи, в страни от популярните туристически маршрути. Точно в тези улички са направени кадрите, сякаш излезли от вълшебна приказка. 

Пътеките се вият между уютни къщи, които са толкова близо, че почти се целуват. Те са особено красиви през пролетта и лятото, когато са изпъстрени с най-различни цветове и аромати. Цветя надничат от всеки прозорец и балкон, котараци мързеливо се излежават пред портите, а във въздуха се усеща една лекота и безвремие.

Отдайте се на тази италиански приказка!

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин