4 страни, в които не може да снимате свободно (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 страни, в които не може да снимате свободно (част 2)
Автор: Peika.bg
4 страни, в които не може да снимате свободно (част 2)

Със сигурност сред вас, пътешественици, има много, които са фотографи-любители. 

Затова ви подбрахме списък с няколко страни, където трябва да имате предвид как да документирате пътуването си, без да имате проблеми с властите или с местните хора. 

1. Северна Корея

Ако имате намерение да посетите най-затворената страна в света, бъдете готови за строги ограничения на движенията и действията. Там нямате право да напускате хотела си без водач, също така е забранено да заснемете когото и да било без неговото изрично разрешение.

2. Великобритания

Британците приветстват милионите туристи с фотоапарати. Можете да правите аматьорски снимки навсякъде, но за комерсиална фотография се изискват специални разрешителни. Например, ако решите да правите рекламна фотосесия на Трафалгар и пред Парламента, ще ви трябва личното разрешение от кмета на Лондон, за да го направите.

3. Япония

В Япония не е разрешено да се снимат някои храмове и статуи. За други от тях забраната важи само за определен период в годината, а за трети - е целогодишна.

4. Алжир

В тази страна населението е доста консервативно – особено в южната ѝ част. За да снимате една жена, трябва да имате съгласието на нейния съпруг или баща. За да заснемете мъж обаче, е достатъчно собственото му съгласие. Интересното е, че строго забранено е да се правят снимки на мостове, язовири и военни обекти.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин