4 страни, в които не може да снимате свободно (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 страни, в които не може да снимате свободно (част 1)
Автор: Peika.bg
4 страни, в които не може да снимате свободно (част 1)

Със сигурност сред вас, пътешественици, има много, които обичат да снимат.

Затова ви подбрахме списък с няколко страни, където трябва да имате предвид как да документирате пътуването си, без да имате проблеми с властите или с местните хора. 

1. Холандия

Кварталът на Червените фенери в Амстердам е eдно от най-известните места в страната заради своите публични домове, живописни улички, канали и кафенета. Много туристи искат да снимат момичетата, които по традиция стоят, танцуват или дори изнасят цели представления зад стъклата на прозорците, но това не е разрешено. Затова не се разхождайте с фотоапарат точно там, тъй като могат просто да ви го измъкнат от ръцете.

2. Южна Корея

Ако снимате жена без нейното съгласие – дори на обществени места, това се счита за акт на сексуална агресия и ви грозят строги наказани, които варират от глоба от 10 млн. вона (8 800  щатски долара) и до 5 години затвор.

3. САЩ

Имайте предвид, че  в САЩ не е добре прието да снимате частна собственост. Затова винаги е препоръчително първо да получите разрешение за снимане от собственика на имота. Обърнете внимание дали има знаци, които забраняват да се правят снимки.

4. Обединени арабски емирства

В тази страна снимките на забранени места могат да ви осигурят от 1 до 3 месеца затвор и глоба от 1361 долара. На много места е забранено да се снима по религиозни причини Имайте предвид, че не можете да снимате правителствени и свързани със сигурността сгради, определени мостове и палатите на шейховете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин