7 съвета за оцеляване в природата - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 съвета за оцеляване в природата
Автор: Peika.bg
7 съвета за оцеляване в природата

Чудили ли сте се как да се филтрира вода, как да се предпазите от комари или как да си направите соларна фурна с подръчни материали в природата? 

Ако продължите да четете следващите редове ще разберете.

По-долу сме ви подбрали 7 съвета за оцеляване в дивата природа.

1. Допълнителна светлина

Нужна ви е малко повече светлина, а една свещ няма да ви свърши работа? Вземете кутийка от безалкохолно и разрежете, за да разтворите двете страни, така че да ги разгънете настрани. Поставете свещта в кутийката. Тя ще отрази светлината и ще направи мястото по-добре осветено.

2. Филтриране на вода

Ако ви се случи да се окажете без чиста питейна вода, вземете парче плат и 2 контейнера. Сложете мръсната вода в единия контейнер и поставете в него парче плат, което да отвежда в другия. След кратко време водата ще се филтрира, но след това задължително трябва да я преварите.

3. Печка за готвене в гората

Искате да си спретнете печка за готвене с възможно най-малко усилия? Вземете празна кутия от яйца и сложете въглища в дупките. След това я затворете, запалете единия ъгъл и сте готови.

4. Справяне с комари

Ако комарите станат прекалено досадни, можете да ги отблъснете лесно с помощта на обикновени домашни билки. Тъй като вече имате огън за готвене, поръсете босилек или пуснете стрък розмарин върху жаравата. Комарите не понасят тези подправки и ще стоят настрана.

5. Микровълнова в гората

Какво ще кажете за соларна микровълнова? Вземете кутия от храна и изрежете част от нея. Покрийте вътрешността с алуминиево фолио. Поставете храната вътре и я оставете за малко на слънце. След малко кашкавалът в сандвича ще се разтопи.

6. Ориентация в природата

Нужно ви е да намерите правилната посока към дома, но нямате компас? Вземете малко парче метал (например игла) и го натъркайте в дрехите си няколко пъти. Поставете я върху едно листо и го пуснете в малко вода. Иглата ще посочи север.

7. Газена лампа

И накрая, газена лампа за екстремни случаи. Вземете парче плат и кутия от безалкохолно, която напълнете до половината със зехтин. Поставете навитото парцалче в кутията и го запалете. Може да изглежда странно, но тази импровизирана газена лампа ще гори с часове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин