11 идеи как да направите къмпинга по-забавен - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
11 идеи как да направите къмпинга по-забавен
Автор: Peika.bg
11 идеи как да направите къмпинга по-забавен
Снимка: Thinkstock/Guliver

Разпъването на палатка, паленето на огън, изпичането на вечерята сами по себе си са забавни занимания за къмпингуване. Когато обаче приключите с тях и изпеете всички лагерни песни (или, не дай си боже, нямате къмпингар с китара в компанията!), ще ви трябват още няколко забавления и идеи, с които да докарате престоя сред природата до съвършенство!


1. Организирайте си лов на съкровища - Направете списък с неща, които трябва да бъдат открити около лагера (примерно: зелено листо, жълто листо, борова игличка, камъче с дупка, три лилави цветенца, боклук, оставен от туристи, и т.н.). Първия, събрал всичко, естествено печели награда. Каса бира звучи стимулиращо.

2. Донесете си свещи – Чаените свещи могат да допълнят по невероятен начин романтиката от лагерния огън. Не тежат, не заемат много място, а ако ги сложите в пластмасови чашки, които така или иначе носите, вятърът няма да ги гаси.

3. Използвайте челника/фенерчето, за да си направите театър на сенките – С ръце или с изрязани от хартия фигурки. Забавно е и за деца, и за възрастни (само при възрастните историите са малко по-други).

4. Разказвайте си страшни истории – Това е къмпинг класика. Подгответе се добре, за да сте сигурни, че поне половината от лагера няма да смее да мигне цяла нощ.

5. Гледайте падащи звезди – Всяка година от края на юли до края на август Земята преминава покрай остатъците на кометата Суифт-Тътъл, поради което в небето се виждат падащи звезди - Персеиди. Вижте кога е пикът на падащи звезди за тази година.

6. Покатерете се на дърво – Както би направило всяко едно дете, попаднало сред толкова много дървета. Може да си направите и състезание за най-бързи покатерване на дърво, като единият от лагеруващите го играе мечка.

7. Правете „жабки“ по повърхността на водата – С малки, плоски камъчета, сещате се.

8. Измислете лагерни имена за всички – Може да са индиански привкус. Нищо че един океан ни дели от Голямата Секира, Плешивия Косъм и Поразяващата Вилица. Ако някой използва името ви по лична карта, не отговаряйте.

9. Направете си хвърчила и ги пуснете – За по-несръчните се продават готови комплекти за деца, които само трябва да прегънете и залепите.

10. Напишете поема – Не е задължително да има рима. Или ритъм. Или каквото и да е.

11. Търкаляйте се по нанадолнище – По възможност предварително огледайте за камъни и други едри препятствия по пътя.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Daniel Methodical, 16.07.2014 | 17:12
12. Прекарайте поне едно денонощие в най-близкия плажен бар.
Абонирайте се за нашия бюлетин