Пристанището на розите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пристанището на розите
Автор: Peika.bg
Пристанището на розите
Снимка: flickr/Marika Bortolami

Една от най-предпочитаните дестинации за романтична почивка на Адриатическото крайбрежие е словенското градче Порторож, известно още като  „пристанището на розите”.

Това е може би един от най-старите и утвърдени курорти в Европа, който предлага богато разнообразие от исторически и архитектурни забележителности във венециански стил. Той привлича туристи с мекия си средиземноморски климат и невероятната кухня.

Жилищният район на града се откроява със средно големи къщи с шарени фасади, цветни градини и спретнати дворове. Сградите доста си приличат – всичките са средно големи, на не повече от два етажа, с широки, слънчеви веранди и идеално пометени тераси. 

Картината от жилищната зона се изменя с приближаването до морето. Крайбрежната улица разделя плажа и ресторантите от хотелите и казината, а пешеходната ивица до морето завършва в яхтеното пристанище „Марина”.

Пристанището на розите
Снимка: flickr/Marika Bortolami


Всяка година, в първата седмица на месец май, там се провежда международният фестивал за яхти и яхтено оборудване – „Интернаутика”, където на площ от общо 28 000 кв. м се представят над 200 европейски компании, над 150 различни мореплавателни съоръжения и повече от 200 ретро и съвременни яхти. Това събитие привлича близо 10 000 посетители годишно. 

През лятото много туриститe се възползват от възможността да наемат яхта и да влязат навътре в морето. За любителите на спа удоволствията Порторож предлага всевъзможни процедури, тъй като хотелите и спа центровете тук са на изключително високо ниво. 

В Поторож почивните комплекси са внушително много. Най-луксозните сред тях са разположени в непосредствена близост до морето и разполагат с частни плажове. Предлагат разнообразни програми за спорт и релакс на открито. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин