Програма предлага да живеете като местните в Сейнт Лусия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Програма предлага да живеете като местните в Сейнт Лусия
Автор: Peika.bg
Програма предлага да живеете като местните в Сейнт Лусия

Карибската дестинация Сейнт Лусия обяви нова програма, при която посетителите и работещите дистанционно могат да останат до шест седмици. Програмата за удължен престой се нарича „Live It“ и това е инициатива, която акцентира върху това да живеете като местен.

Сейнт Лусия е дом на геологичното чудо на фотогеничните Питони, които са обект на световното наследство. Любителите на природата могат да се отправят към облечени в джунгла водопади и да изследват горските навеси на сушата или да се гмуркат под спокойните Кариби, за да се доближат до живота на Сейнт Лусия.

След попълване на безплатен онлайн формуляр, заинтересованите участници се свързват с местен туроператор, който действа като личен водач преди и по време на престоя им в хотели и вили. Те ще се отдадат на подходящи за тях дейности като изучаване на местни рецепти, проучване на тропическите гори, гмуркане на десетки рифове, туризъм или откриване на скрити скъпоценни камъни, които посетителите обикновено не могат да намерят. Докато са в Сейнт Лусия, посетителите могат да работят и дистанционно, тъй като на целия остров се предлага безплатен wi-fi в хотели, вили и обществени места, а много хотели вече предлагат програми за отдалечена работа, удобства и специални привилегии.

„При по-кратко посещение пътниците се ограничават до няколко дейности, но ако останат за по-дълго време, те ще имат възможността да се потопят изцяло в местната действителност, като ще компресират годината на заключване и дистанционната работа”, казва министърът на туризма, Хон Доминик Феди. „С толкова много неща, които да изследваме безопасно в Сейнт Лусия, съчетани с търсенето на удължени ваканции, създадохме тази завладяваща програма, така че посетителите да могат да живеят като местен жител, като същевременно се чувстват като член на семейството.”

В съответствие с протоколите COVID-19, посетителите могат да изберат да отседнат в до два от десетките сертифицирани хотели и частни вили. След 14 дни те могат свободно да разгледат различни части на острова или да се настанят във вила или хотел. Посетителите, които се интересуват от удължаване на опита си след шест седмици, могат да работят със своя туроператор, за да кандидатстват за удължаване до една година. Допълнителна информация за преживяването “Live It” можете да намерите на уебсайта тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин