Пускат нискобюджетен TGV влак във Франция - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пускат нискобюджетен TGV влак във Франция
Автор: Албена Пехливанова
Пускат нискобюджетен TGV влак във Франция
Снимка: SNCF

Марсилия вече е само на 10 евро разстояние от Париж, при това с един от най-бързите влакове във Франция. От 20 февруари 2013 г. в продажба са пуснати билети за новия нискобюджетен вариант на френския високоскоростен влак TGV, наречен Ouigo TGV.

Новата услуга използва модела на нискотарифните авиокомпании и се движи не от център до център, а от предградия и близки градчета. Линията на Ouigo TGV е от парижкото предградие Марн ла Вале през летище Лион Сент-Екзюпери до Марсилия и Монпелие.

Първите билети бяха пуснати на цени от 10 до 25 евро, като децата под 12 години пътуват само за 5 евро, което има за цел да привлече семействата. Цените на билетите ще варират в зависимост от периода и броя резервирани места, но максимумът ще е 85 евро. Групи от над четирима души могат да си вземат билети за по 20 евро, които могат да се запазят онлайн най-рано 2 седмици преди пътуването.

Каква ще е разликата със стандартните влакове TGV? Купетата на Ouigo нямат бар, което им помага да поберат с 268 седалки повече.

Има ли ограничения за багаж? На борда можете да носите един брой ръчен багаж с размери не повече от 55х35х25 см (който да се побира под седалката) и една ръчна чанта с размери 36х27х15 см, която да държите на коленете си. Имате право и на безплатно превозване на детска количка, ако пътувате с поне едно дете. Всякакви други куфари изискват допълнителна такса багаж от 5 евро по време на резервацията (ако се наложи да плащате за свръхбагаж при качване, ще трябва да платите 40 евро).

Новата линия потегля официално на 1 април 2013 г. За да стигнете от Париж до Марн ла Вале, трябва да пътувате с влак 45 минути (около 8 евро билет).  

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички съвети за пътуване! 

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин