Пясъчен дебют: 5 места за ранно море - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пясъчен дебют: 5 места за ранно море
Автор: Албена Пехливанова
Пясъчен дебют: 5 места за ранно море
Снимка: sxc

Въздухът е прохладен, водата - все още хладка. Но! Летните ваканционни тълпи ги няма, отворени са само част от ресторантите, където ви посрещат като приятели, а по плажовете има само малцина други любители на морското спокойствие. Ето кои са пет от най-добрите плажове за ранно море.

Сардиния, Италия

Южният италиански остров ще ви посрещне със свеж въздух и аромат на мирта и розмарин, който ще усещате дни след като се завърнете у дома. Ситният пясък, тюркоазенозелената вода и морските пещери са на ваше разположение.

Ибиса, Испания

Бадеми, круши, смокини, риба - това е Ибиса извън туристическия сезон - естествена земя със селски привкус. И нито следа от прочутите плажни диджей партита с десетки хиляди други хора, с които да делите пясъка.

Санторини, Гърция

Санторини е приказен свят в бяло и синьо. Направете си първите слънчеви бани за годината, топнете се в Средиземно море, хапнете морски дарове и салата хорятики... и не забравяйте всяка вечер да изпращате залеза в село Оия.

Бодрум, Турция

Ранната ви поява в Бодрум ще ви позволи на спокойствие да се запознаете със славното минало на града - а именно, тук се е намирал древният град Халикарнас, в който се е издигало едно от древните седем чудеса на света - Мавзолеят в Халикарнас. Останките се намират на хълма над пристанището.

Поморие, България

Май може да е много студен и много горещ по черноморието. Случите ли на топли дни, не е нужно да ходите чак до Средиземно море. Вместо това можете да поседнете на пейка до Яворовите скали - място в Поморие, където Пейо Яворов е обичал да посяда, а днес се издига негов паметник. Не пропускайте също и Музея на солта и тракийската гробница Кухата могила.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин