Рамзау крие картини от приказките - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Рамзау крие картини от приказките
Автор: Peika.bg
Рамзау крие картини от приказките
Снимка: pixabay

Несъмнено сте виждали снимки на църквата Свети Себастиан, разположена в Рамзау - тя често е на кориците на немски пътеводители и брошури. Вероятно сте виждали и снимки на близкото езеро Хинтерзее. Или може би сте виждали снимки на есенния фестивал, Almabtrieb, когато кравите слизат от летните пасища за студената зима. Ако търсите причудливо алпийско село, в което да прекарате дните си, не търсете повече - Рамзау е за вас.

Името Ramsau е записано за първи път като Ramsowe в документ, датиран около 1120 г. сл. Хр. Важни собственици на земя по време на феодалния период и след това са абатствата на Адмонт и Свети Петър. След събитията от Реформацията и Контрареформацията от 16-ти век, относително изолираният Рамзау се очертава като една от малкото изцяло протестантски общности в Австрия; нещо, което остава и до днес. Още през 15 век в района се създава традиция в производството на лоден, дебел плат, използван в традиционното облекло на по-широкия регион. С навлизането на търговския туризъм в края на 19-ти век районът получава още един стабилен източник на доходи.

Рамзау крие картини от приказките
Снимка: pixabay

Поради изключителната си география на сравнително плосък терен на голяма надморска височина, платото Рамзау се е развило като основен център за ски бягане. Благодарение на исторически тясната връзка между ски бягането и ски скока (скандинавските спортове), през 20-ти век в региона са издигнати няколко ски скока. Международната федерация по ски избра скандинавските първенства в Рамзау ам Дахщайн за място на Световното първенство по ски на FIS през 1999 г.

Рамзау крие картини от приказките
Снимка: pixabay

По хълмовете от северната страна на платото има и няколко по-малки лифта за алпийски ски. Освен това Рамзау е домакин на базовата станция на кабинковия лифт, водещ до ледника Дахщайн. На върха на Дахщайн има целогодишен курорт за алпийски ски, ски бягане и сноуборд.

Рамзау крие картини от приказките
Снимка: pixabay

Въпреки че Рамзау е дом на само около 3000 души, има много неща, които можете да правите в района. Независимо дали обичате пешеходен туризъм, каране на ски, плуване, гледане на звезди или просто почивка и пируване с немска храна и напитки, Рамзау е мястото за вас. И о, да, тази църква изглежда красива и като от приказките, независимо кое време на годината е.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин