Разходете се в този лабиринт от лавандула! - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходете се в този лабиринт от лавандула!
Автор: Peika.bg

Разходка сред ароматна лавандула обикновено събужда асоциации за пътуване до Прованс, но има друго магическо място, на което можете да преживеете същото!

Може би ще ви изненадаме, но това място е в щата Мичиган, САЩ. Във фермата Cherry Point, гостите могат да направят уникална разходка и медитация в лавандулов лабиринт. Той се намира в прекрасна билкова градина.

Фермата с необичайния лабиринт е в град Шелби, Мичиган, на около час път с кола от Гранд Рапидс. Мястото е популярно и с пясъчните дюни на Сребърните езера (Silver Lakes).

Това е една от най-старите действащи ферми в района и пътуващите към  брега на езерото Мичиган, често спират, за да си купят пресни плодове.  Но освен свежата продукция, има още една причина да излязат от колата и да посетят мястото - невероятният лабиринт, от който се разнася прекрасен аромат. Освен това тази необичайна разходка е абсолютно безплатна.

Отгоре лабиринтът прилича на разцъфнало цвете. Разбира се, най-красив е, когато се обагри в лилаво. Лавандулата цъфти до средата или края на юли, въпреки че цветът остава до началото на август.

Фермата е отворена всеки ден от 8:00 до 21:00 часа до 3 септември, от 4 септември до 31 октомври работното време е от 10:00 до 18:00 часа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин