Разходка в облаците в Магическата планина - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходка в облаците в Магическата планина
Автор: Лия Панайотова

Отдалече това огромно здание прилича на влакче на ужасите със своите извити форми и лупинги. Само че когато се приближите, забелязвате, че нещо липсва – а именно самото влакче. На негово място са поставени стъпала и въпреки първоначалното недоумение осъзнавате пред какво всъщност се намирате – огромна скулптура, която ви дава възможността да се поразходите почти из облаците. 


Съоръжението носи звучното име „Тигър и Костенурка“ (Tiger & Turtle). Това някак си навява асоциации за китайски хороскопи и вероятно ви навежда на мисълта, че това влакче, което не е никакво влакче, се намира нейде из Азия. Нищо подобно. Всъщност, дом на тази така необичайна атракция е град Дуисбург в западната част на Германия. Хълмът, на който е „кацнала“ скулптурата, също си има подходящо име – Магическата планина. От това спокойно, зелено и красиво място можете да се насладите на цялата местност и то по доста интересен начин.

За построяването на съоръжението са били необходими 2 месеца и много стомана. Това също си има своето обяснение – районът е известен с производството на този метал, така че създателите на скулптурата решили да се възползват и да бъдат в синхрон с традициите на Дуисбург.

Особеното име „Тигър и Костенурка“ също носи определена идея. Според творците Улрих Гент и Хайке Мутер, произведението им представлява бързината и силата на тигъра, но все пак посетителите трябва да го изследват с бавното, внимателно темпо на костенурката. Посетителите на атракцията биват насърчавани да обиколят цялото съоръжение, което на практика може да бъде разглеждано като стълба с необичайна форма, за да могат да се полюбуват местността почти от птичи поглед. Сега е моментът да разочароваме по-авантюристично настроените от вас, като ви кажем, че поради съображения за сигурност до лупингите няма достъп. Тоест, колкото и да ви се иска, няма как да катерите стълбата надолу с главата. 

Забележителното произведение се радва на голям посетителски интерес, въпреки че рядко ще срещнете гъмжило от туристи да се крепят по перилата на стълбата.  Освен че е сравнително спокойно, съоръжението е отдалечено от града, безплатно е, а и до него се стига лесно с трамвай или кола.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин