Разнообразие от туристически атракции в Уругвай - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разнообразие от туристически атракции в Уругвай
Автор: Peika.bg
Разнообразие от туристически атракции в Уругвай
Снимка: pixabay

Уругвай е втората най-малка държава в Южна Америка, разположена между голямата Аржентина и още по-голямата Бразилия, вероятно затова никога не е била особено известна като туристическа дестинация. Тази малка страна има какво да предложи и фактът, че не е толкова любимо място, я прави още по-завладяваща.

Завладяващи пейзажи, прекрасни плажове, оживени градове и тихи райони, богати на красива и девствена природа, всичко това е в Уругвай. Туристическите атракции са различни, така че независимо дали предпочитате купони, спорт, музеи или спа центрове, лесно ще намерите какво да правите.

Ето списък с 5 туристически атракции в Уругвай, всяка от които е напълно различна от друга.

Пунта дел Диабло

Разнообразие от туристически атракции в Уругвай
Снимка: pixabay

Малката Пунта дел Диабло, някога тихо рибарско селище, сега е популярна туристическа дестинация с някои от най-известните плажове в Уругвай. Лос Ботес, така нареченият рибарски плаж, е прекрасен участък от златист пясък с много цветни лодки. Риверо е популярен сред сърфистите, но също така е чудесно място да излезете вечер и да изпиете питие в открит бар, с морето пред вас и звездното небе отгоре. La Viuda има най-добрите дюни. През лятото можете да срещнете много местни жители и посетители, които свирят и пеят. Punta del Diablo също има много барове, клубове и ресторанти, където се провеждат музикални вечери с живо пеене. Този малък бохемски град е идеално място за спокойна почивка.

Колония дел Сакраменто

Разнообразие от туристически атракции в Уругвай
Снимка: pixabay

С великолепни сгради и тесни калдъръмени улички, Колония дел Сакраменто е едно от най-красивите места в Уругвай. Туристическите атракции са многобройни, дори обикновена разходка из историческия център на града е една от тях. Има красив фар, на който можете да се изкачите, тонове вкусен сладолед и невероятни залези, които можете да видите всеки ден. Разположен на брега на реката, Colonia del Sacramento е наистина очарователен. Поради близостта си до Буенос Айрес, градът е често посещаван от аржентинци, но все пак е по-уютен от повечето туристически градове.

Пунта дел Есте

Разнообразие от туристически атракции в Уругвай
Снимка: pixabay

Изобилие от красота в различни форми: крайбрежни домове, прекрасни плажове, луксозни яхти и бляскави хора, това е Пунта дел Есте. Облечени красиво знаменитости се разхождат по улиците и се оглеждат през слънчевите си очила. Елегантните туристи купуват красиви лодки или наемат яхти и плават сред вълните. Млади купонджии вилнеят в оживени клубове. Почиващите се наслаждават на лъскави хотели и вечерят във фантастични ресторанти. Сърфистите изглеждат страхотно на плажовете, както когато хващат вълните, така и когато си почиват, за да се изпекат малко.

Пунта дел Есте е бляскава, но настаняването е скъпо, а ресторантите също. Това обаче не държи настрана туристите. Много от тях идват да се къпят в сините води и лукса. Той е особено популярен сред аржентинците и бразилците, но посетителите извън Южна Америка ще го намерят за най-екзотичен. Punta del Este е страхотна смесица от южноамериканска екзотика и комфорт от висок клас.

Салто и минералните извори

Разнообразие от туристически атракции в Уругвай
Снимка: pixabay

Разположен на източния бряг на Рио Уругвай, Салто има красива река и очарователна архитектура от 19-ти век. Това е мястото, където можете да намерите някои от най-известните термални спа в Уругвай. Туристическите атракции са предимно разположени малко извън центъра на града. На 6 километра северно от Салто се намира Fuente Salto, страхотен лечебен термален спа център. На юг от града, също в близост, Termas del Dayman предлага плувни басейни, аквапарк и голяма тревна площ за правене на пикници или дрямка на тревата. Околностите на язовир Салто Гранде също са отлично място за посещение. Tова е зона за отдих и любимо място за туристи.

Кабо Полонио

Разнообразие от туристически атракции в Уругвай
Снимка: pixabay

Кабо Полонио - национален парк, пълен с чудеса на природата, е едно от най-дивите места в Уругвай. Туристическите атракции не са това, което човек обикновено си мисли, когато се каже тази фраза. Кабо Полонио не е туристическо място, но получава някои посетители, предимно тези, които търсят природа и уединение. Разположен на върха на полуостров с форма на луна, който се простира в океана, Кабо Полонио предлага някои необикновени гледки. В района няма много електричество, няма банкови услуги, технологията не е достигнала до Кабо Полонио. Ограниченото електричество се получава от вятърна енергия и няколко генератора. В района има голяма колония от морски лъвове. Има и живописния плаж на Атлантическия океан, пясъчни дюни и малки колиби, които можете да наемете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин