Регенсбург - интересни забележителности и някои любопитни факти за града – 1 част - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Регенсбург - интересни забележителности и някои любопитни факти за града – 1 част
Автор: Елена Исаева

Регенсбург, разположен в Бавария, Германия, е град, потопен в история и култура, с множество завладяващи забележителности за разглеждане. Ето някои интересни забележителности и факти за този очарователен град:

Исторически стар град (Altstadt): Регенсбург се гордее с един от най-добре запазените средновековни градски центрове в Германия, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Неговите тесни калдъръмени улички, средновековни къщи и исторически забележителности го правят истинско удоволствие за разглеждане.

Регенсбург - интересни забележителности и някои любопитни факти за града – 1 част
Снимка: pixabay.com

Катедралата в Регенсбург (Dom St. Peter): Тази зашеметяваща готическа катедрала, датираща от 13-ти век, доминира над силуета на града. Той е известен със своите двойни кули и впечатляващи витражи.

Каменен мост (Steinerne Brücke): Построен през 12 век, Каменният мост е архитектурен шедьовър и един от най-старите мостове в Германия. Той обхваща река Дунав, свързвайки Стария град с Stadtamhof.

Порта Претория: Останките от древна римска порта, датираща от около 179 г. сл. Хр., могат да бъдат намерени близо до Стария град. Той предлага поглед към римската история на Регенсбург.

Мемориал Walhalla: Кацнал на хълм с изглед към Дунав, Walhalla е неокласически паметник, построен през 19 век в чест на немскоезични личности с културно, историческо и интелектуално значение.

Дворецът Турн и Таксис: Бившият дворец на принцовете на Турн и Таксис е грандиозен комплекс, в който сега се помещава музей, показващ историята на пощенските услуги и комуникацията.

Исторически Wurstkuchl: Създадена през 12 век, тази историческа кухня за колбаси е един от най-старите непрекъснато работещи ресторанти в света. Сервира традиционни колбаси и местни специалитети.

Регенсбургска кухня за колбаси: Освен Wurstkuchl, Регенсбург предлага различни други кухни за колбаси и традиционни баварски ресторанти, където посетителите могат да се насладят на вкусна регионална кухня.

Dreieinigkeitskirche (Църква Троица): Тази зашеметяваща барокова църква е известна със сложната си мазилка и впечатляващите фрески на тавана.

Alte Kapelle (Стар параклис): Красива църква в стил рококо, отличаваща се с поразителна розова фасада и богата вътрешна украса.

Regensburger Schloss: Замъкът Regensburg, известен също като Herzogshof, предлага живописна гледка към града и околните пейзажи.

Документ Neupfarrplatz: Този подземен музей показва археологическите останки от еврейския квартал и синагогата, датиращи от 12 век.

Къща на Голиат (Goliathhaus): средновековна сграда, украсена с цветна фреска, изобразяваща библейската история за Давид и Голиат.

Historische Wurstbrücke (Исторически мост с колбаси): Каменен мост, който пресича река Реген и предлага очарователна гледка към Стария град.

Площад Haidplatz: оживен площад, заобиколен от цветни исторически сгради, където местните жители и посетителите се събират, за да се отпуснат и да се насладят на атмосферата.

Regensburger Domspatzen: Регенсбург е известен със своя световноизвестен хор на момчетата, Regensburger Domspatzen, чиято история датира от 10 век.

Ботаническа градина в Регенсбург: Основана през 1928 г., тази красива градина се отличава с голямо разнообразие от растителни видове и е оазис на спокойствието в града.

Къщата на Оскар Шиндлер: Бившата резиденция на известния индустриалец и член на нацистката партия Оскар Шиндлер, който спаси над хиляда еврейски живота по време на Холокоста.

Herzogspark: Живописен парк, където посетителите могат да се насладят на спокойни разходки, пикници и спокойни моменти.

Regensburger Weißbräuhaus: Тази традиционна пивоварна предлага обиколки, където посетителите могат да научат за процеса на производство на бира и да опитат местни напитки.

Bismarckplatz: оживен площад в сърцето на града, заобиколен от магазини, кафенета и исторически сгради.

Emmeramsplatz: Този площад е домът на абатството St. Emmeram, една от най-значимите исторически сгради в града.

Исторически музей в Регенсбург: Разположен в бивш миноритски манастир, музеят показва историята на града от римско време до наши дни.

Historisches Museum Regensburg: Този музей се фокусира върху културната и социална история, включващ артефакти и изложби, които дават представа за миналото на града.

 

Regensburg Arcaden: Модерен търговски център, предлагащ широка гама от магазини, ресторанти и възможности за развлечения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин