Решения: Как Памплона се справя с пикаещите на улицата туристи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Решения: Как Памплона се справя с пикаещите на улицата туристи
Автор: Peika.bg
Решения: Как Памплона се справя с пикаещите на улицата туристи

На градските власти в испанския град Памплона им е писнало от облекчаващи се по средновековните крепостни стени туристи и са взели крайно любопитно решение – стените ще си отмъщават.

В навечерието на ежегодния фестивал Сан Фермин и прочутото бягане с бикове, което привлича хиляди туристи от цял свят, средновековните стени са покрити със специална, отблъскваща водата боя CK-Splashback.Така ако някой притиснат от нуждата турист реши да се облекчи на стената, стената ще отблъсне струята обратно към него под ъгъл, предназначен да достигне обувките и панталоните на нарушителя.

Боята, невидима с просто око, ще бъде нанесена в ниската част на стените в ключови зони на града, известни с лошата си миризма.

Повече от един милион посетители се очакват в Памплона на 6 юли – началото на фестивала Сан Фермин, в който хора се опитват да надбягат бикове из тесните улици на градчето.

През март 2015 г. такава боя беше сложена в парти квартала Санкт Паули на Хамбург – претъпкан с пъбове и свободно пикаещи хора, както и в Сан Франциско.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин