Родната къща на Чарлз Дарвин (и на еволюцията) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Родната къща на Чарлз Дарвин (и на еволюцията)

От 1842 г. до своята смърт през 1882 г., Дарвин и уважаваното му семейство живеят в Даун Хаус, в град Даун, Англия, на 24 км от Лондон. Къщата и околната земя била семейният дом, където вечно любопитният естественик наблюдавал дивата природа, построил сам отопляем парник и написал първия по рода си труд „Произходът на видовете”.

След смъртта на Дарвин и съпругата му Ема, къщата била дадена под наем до 1907 г., когато е преустроена в девическо училище-интернат. За щастие на любопитните аматьори-естественици във всички нас, накрая къщата е превърната в музей. Възстановен е видът й от дните на Дарвин, като е запазено дори ъгловото огледало, което Чарлз използвал да наблюдава кой идва по алеята.

Парникът включвал различни видове орхидеи и хищни растения, които Дарвин често преглеждал. Въпреки че е най-известен с работата си на архипелага Галапагос, по време на пътуването с кораба „Бигъл”, Чарлз Дарвин е направил по-голямата част от наблюденията върху растенията в собствения му парник.

В градината на Даун Хаус посетителите могат да се разходят през гората, където Дарвин прекарвал дните си в размишление върху своите експерименти и резултатите от тях. Много от неговите ръкописи са изложени дигитално на дисплеи.

Информация за работно време и билети ще намерите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Kremena Peteva , 28.05.2013 | 09:35
страхотна къща.радвам се че така са я реконструирали и запазили
Абонирайте се за нашия бюлетин