Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио! - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!
Автор: Peika.bg
Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!
Снимка: Pavel69/Flickr

В Сароническия залив се намира красивият град Нафплио, често той е наричан най-романтичната дестинация в Гърция! Градът се гордее със зашеметяваща венецианска архитектура и предлага перфектно романтично бягство от Атина. Интересно е, че той също е бил столица на Гърция в периода 1823-1834 г

Ако още не сте го посещавали, тук има 10 причини да се влюбите в живописния Нафплио!

1. Само на два часа път от Атина

Ако желаете да разгледате гръцката столица, но по някое време ви се прииска бързо бягство от шума и суетата, вашето място е  Нафплио. Можете да стигнете до уединения град с кола или с автобус. Пътят минава през северните части на Пелопонес, така че със сигурност ще се насладите на красиви гледки.

2. Чудесно място да научите за гръцката история

В града се намира Археологически музей, който се помещава в прекрасна сграда във венециански стил на площад "Синтагма". Постоянната изложба съдържа някои от най-старите останки от палеолита и включва фигурки, бижута, дрехи, скулптури, керамика и редки артефакти от неолитния период.

Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!
Снимка: Dimitris Kamaras/Flickr

3. Отправна точка за пътешествия

Удобното местоположение на Нафплио го прави идеална база, от която да се отправите към много археологически обекти в Пелопонес. Театърът на Епидавър и древните градове Коринт, Микена и Тиринт са съвсем близо до живописния град. Любителите на виното ще се зарадват да узнаят, че виненият район Немея също е наблизо и предлага много възможности за дегустация на свещеното питие.

Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!

4. Перфектно бягство през цялата година

Този магически град е идеална дестинация през всички сезони. За разлика от островите, на Нафплио можете да си прекарате приятно и през есента, и през зимата заради мекия климат. Таверни, музеи и забележителности  са отворени и няма нищо по-добро, от това да се насладите на освежаваща разходка по малките улички, граничещи с неокласически къщи и живописни кафенета. Освен това градът предлага многобройни закрити дейности и се гордее с няколкото си музея. 

5. Красиви плажове и уединени заливи

Нафплио разполага с всичко за перфектното лятно бягство: живописни ресторанти и кафенета, динамични градски центрове и близки плажове. Разходете се по крайбрежната алея и си починете на красивите плажове, сред които Нераки и Каратона. На 9 км от Нафплио се намира Толос - друга популярна плажна дестинация. Ако искате нещо по-тихо и уединено, вашето място е Кастани.

Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!

6. Настаняване по всеки вкус и бюджет

От бюджетни стаи до стилни бутикови хотели и луксозни 5-звездни частни вили, Нафплио има всичко. Поглезете се в луксозен хотел, който предлага зашеметяваща гледка към града и залива. Можете да заложите и на по-традиционен и интимен хотел близо до централния площад или до морето. 

Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!

7. Вкусна храна

Нафплио се отличава с изискани таверни и вкусни ресторанти, където се предлага класическа гръцка кухня или иновативни ястия, повлияни от Средиземно море. И Старият и Новият град ще ви предложат много вкусна храна.

8. Рай за обичащите да се разхождат

Нафплио е отлична дестинация за пешеходните туристи. Сърцето на Стария град, със своя лабиринт от тесни улички, скрити площади и зашеметяващи неокласически имения, е прекрасен терен за дневни и нощни разходки.

Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!

9. Уникалният Музей на броеницата

Музеят е създаден през 1998 г., за да покаже историята на скромните мъниста. Можете да се възхитите на четирите секции на музея: единият има молитвени мъниста от индуски, будистки, ислямски и християнски традиции. Тази уникална колекция от артефакти е впечатляваща дори за нерелигиозни посетители.

10. Място за изкуство и наука

Само на три километра от Нафплио се намира културно пространство, което включва библиотека за изкуства и науки, изложбени и концертни зали и работилници за изкуство. Това гениално пространство е идеално за следобедни разходки или приятна вечер след летен концерт например. 

Романтика по гръцки - 10 причини да се влюбиш в Нафплио!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин