Румънеца: "Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация." - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Румънеца: "Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация."
Автор: Александра Любова
Румънеца: "Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация."

Днес ще ви срещнем с рапъра Адриан Рачев-Румънеца. Той ще ви разкрие повече за новите предизвикателства в неговия живот - да бъде грижовен баща, да учи китайски и да покорява нови върхове в кариерата си.

"Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация."

Преди да започнем с нашия разговор ми се иска да кажа - Честито! Наскоро ти стана баща за втори път! Как се чувстваш като горд татко на вече две дечица и как се справяте вкъщи?

Румънеца: "Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация."

Благодаря! Вече съм горд татко на две момчета. Много ни е забавно, пеем, забавляваме се, готвим, храним се, играем си. Винаги има какво да се прави, определено не ми е скучно. Смея да твърдя, че се справям със задълженията вкъщи. Всички са доволни, а така си гарантираме това да има разбирателство, баланс и хармония между нас въпреки разликата в годините на всички членове от семейството.

Румънеца: "Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация."

Остава ли време за други занимания? Напоследък си се захванал с нещо наистина различно и доста трудно - ученето на китайски. Защо реши да изучаваш именно този език и за какво смяташ, че ще ти бъде полезен в бъдеще?

Винаги остава време за други неща. Аз съм от хората, които не могат да се ограничат с до едно занимание. Искам и имам стремеж да се уча и развивам постоянно. Поради тази причина и започнах да изучавам китайския език и култура. Всичко свързано с бита им и самите тях ми е супер интересно. Благодаря на моите учители и приятели от "EduLab", които ми показаха колко лесно е да учиш езика и то докато две деца хвърчат около теб. Започнах да уча езика с цел забавление, но смятам, че ще ми бъде в огромна полза, защото част от моите приятели са в Китай, а аз вече искам когато им отида на гости да съм уверен, че мога да се оправя и сам там.

Румънеца: "Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация."

Кое за момента ти се струва най-трудно и интересен ли е пътя към усвояването на езика?

В началото си мислих, че йероглифите ще са доста трудна задача, обаче се оказва, че това е може би най-интересната част. Много близо е до мен, защото, за да се научиш да ги говориш, трябва да имаш подходящо произношение и интонация, а имайки предвид факта, че се занимавам с музика, това ме кара да се чувствам много комфортно в тази зона. Интересно, различно, забавно, в много приятелска среда е ученето на езика. Единственото, което изисква повече внимание, е запомнянето на думите, затова учете докато сте още зелени, по-лесно ще ви е. 

Какво харесваш в китайската култура и традиции?

Харесвам историята и местата, които можеш да посетиш и да видиш в Китай. Имам приятели там и виждам, че им допада. Храната определено ми е любима и интересна както за готвене, така и за ядене. Нека не забравяме, че и половината свят говори на китайски и определено трябва да се учим от хората, които имат какво да ни кажат, дадат и научат.

Кои са местата, които би искал да посетиш в Китай? Защо?

Пътувал съм доста, но също искам и да посетя и Китай. Сред местата, които определено бих искал да видя са: Великата китайска стена; Пекин и Шанхай! Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация.

Какво те впечатлява най-силно от тяхната кухня? Опитвал ли си да приготвиш нещо вкъщи?

Опитвал съм се да приготвям ориз на пара, но въпреки, че изглежда супер лесно, се оказа доста трудна задача. Приготвя се по специфичен начин, а и ако трябва да съм откровен само аз от цялото ми семейство залитам по китайската кухня. (смее се)

Румънеца: "Пътувайте, независимо къде, но Китай определено е задължителна дестинация."

Кои са точките по света, които си посетил и са те вдъхновили най-силно? С какво?

Обичам да пътувам, това е нещо, което ме кара да се чувствам добре и щастлив. 

Пътувал съм доста из Европа, бил съм почти навсякъде. Местата, които обаче според мен всеки трябва да посети, това със сигурност са САЩ и Дубай и не на последно място, разбира се, уникалните български Родопи!

Важно ли е човек да пътува?

Важно е човек да пътува, за да може да си свери часовника си с хората по света. Хубаво е да видиш техния манталитет, култура, знания, традиции и кухня.

Кой е най-трудният път?

Пътят, който всеки е поел, е труден. Човек трябва да е готов да го върви, да не спира и да постига най-смелите си мечти, цели и желания.

Какъв ще бъде твоят път напред?

Моят път го виждам в няколко думи, ето така: продължаваме да вървим, пък ще видим по подир.

Пожелай нещо на нашите читатели!

На всички ваши читатели им пожелавам да са живи и здрави, да се пазят от коронавируса и след локдауна да се видим по големите сцени!

Повече за това как бащинството е променило Румънеца, на какво иска да научи децата си и трудно ли се отглеждат деца в България, четете в Jenite.bg!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин