Руската балерина Анна Кравцова за сбъдването на мечтите - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Руската балерина Анна Кравцова за сбъдването на мечтите
Автор: Мария Ангелова
Руската балерина Анна Кравцова за сбъдването на мечтите

Московският сити балет поставя постановката "Ромео и Жулиета“ за първи път в България.

Над петдесет балетисти ще разказват за фаталната обреченост на любовта, а в ролята на Жулиета ще видим Анна Кравцова. Автор на хореографията и постановката е Виктор Смирнов-Голованов, бивш солист на Болшой балет и създател на Московския сити балет. Действието се развива в 13 сцени, музиката е на Сергей Прокофиев.

За балета, сбъднатите мечти и тези, които предстои да се сбъднат разказва специално за Peika.bg балерината Анна Кравцова.

 

- Коя е Анна Кравцова и какви са мечтите й?

- Солистка на Театър “Смирнов-Голованов“, която изпълнява солови и главни роли в спектаклите. Работейки в този театър, сбъднах две свои мечти. Танцувах в ролята на Жизел в едноименния балет и Жулиета в балета “Ромео и Жулиета“. Следващата ми мечта е Пепеляшка.

- Кога и как за първи път се срещнах с балета?

- Бях на 4 години, когато родителите ми ме заведоха в Детския ансамбъл "Локтев", където се занимавах с народни танци и даже никога не съм мислила, че съдбата ще ме отведе в света на балета. Затова професионално се докоснах до това танцово изкуство, когато бях на 15 години. А като зрител му се наслаждавам от детството си.

- Какви са първите ти спомени, свързани с балета?

- Първите ми спомени са от балета “Жизел“, който гледах в Държавния кремълски дворец. Следейки внимателно моментите от танца, със затихнало сърце гледах и преживявах заедно с балерината сцената на полудяването.

- Какво в работата те вдъхновява?

- Ако хората разбират това, което правя - това ме вдъхновява. И още - когато усещам публиката в залата отдадена на балета.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Да ходя на театър, на кино. Много обичам да ходя на дачата със семейството си и да се грижа за цветята. Но това се случва рядко. Скоро започнах да бродирам с мъниста. Изцяло ме превзе това занимание.

- Пътувала си по целия свят - кои места най-много са те впечатлили?

- Прага с многото си красиви сгради, построени в готически стил. Арабските емирства със снежнобелите си джамии, която поразяват с вътрешната си архитектура.

- Мястото, на което мечтаеш да танцуваш?

- Интересен въпрос и пак свързан с мечтата ми. Докато тя не е осъществена, нека си остане с мен.

- Кое те прави щастлива?

- Любовта на моите близки, които с разбиране се отнасят към това, което правя и винаги ме подкрепят.

Руската балерина Анна Кравцова за сбъдването на мечтите

- Без какво никога не тръгваш на път?

- Винаги тръгвам на път с позитивно настроение.

- Кое е първото нещо, което правиш, когато си на ново място?

- Старая се веднага да се запозная със забележителностите му, ако имам такава възможност. Да ги разгледам и да ги снимам.

- Какво знаеш за България и какво очакваш от публиката у нас?

- България е красива, слънчева страна с необикновено топли курорти. Иска ми се да отморя на някой от тях. И, разбира се, хората са приветливи и добронамерени. Надявам се нашите представления да се харесат на българските зрители. Да ги гледат с голямо удоволствие и да поискат пак да се срещнат с нас.

*

"Ромео и Жулиета" на Московския сити балет можете да гледате на 24 ноември в Зала 1 на НДК (София), на 26 ноември в ДКС (Варна) и на 27 ноември в Държавната опера (Бургас). Повече информация за балета Ромео и Жулиета.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин